Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αστυνομικοί στη Μ. Βρετανία βελτιώνουν τις οδηγικές ικανότητές τους παίζοντας Gran Turismo Sport



   Έναν πρωτότυπο τρόπο βελτίωσης των ικανοτήτων του προσωπικού της στην οδήγηση των περιπολικών, εφαρμόζει Αστυνομία του Lincolnshire στη Μ. Βρετανία. Πρόκειται για ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα, που βασίζεται στην ρεαλιστικότητα που παρέχουν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια οδηγικής εξομοίωσης, κατά το οποίο οι αστυνομικοί του Lincolnshire
οδηγούν αρχικά αυτοκίνητα στην πίστα του Silverstone και στη συνέχεια κάθονται σε ολοκληρωμένες κονσόλες εξομοίωσης με τιμόνι και πεντάλ, όπου “παίζουν” το Gran Turismo Sport του Playstation 4. Σκοπός είναι οι αστυνομικοί να καταφέρουν να βελτιώσουν τους χρόνους τους στις διάφορες πίστες του παιχνιδιού, ενώ για να το καταφέρουν λαμβάνουν και σχετικές υποδείξεις. Τέλος, οι αστυνομικοί μεταφέρονται εκ νέου στην πίστα του Silverstone, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν η ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό παιχνίδι τους βοήθησε να γίνουν πιο γρήγοροι και στην πραγματική οδήγηση.
   Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Αστυνομία του Lincolnshire αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πειραματική διαδικασία εκπαίδευσης προσφέρει μία εναλλακτική μέθοδο ενίσχυσης των ήδη προβλεπόμενων διαδικασιών εκπαίδευσης, κυρίως αυτών που αφορούν περιπτώσεις καταδιώξεων, που όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες με πραγματικά αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στοιχεία για το αν τελικά οι αστυνομικοί που ενασχολήθηκαν με το Gran Turismo Sport βελτίωσαν τις επιδόσεις τους κατά τη δεύτερη επίσκεψή τους στην πίστα του Silverstone.


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου