Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Το Kai Concept ανοίγει το δρόμο για την ερχόμενη γενιά του Mazda 3



   H Mazda παρουσιάζει στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, η οποία θα ανοίξει της πύλες της για το κοινό το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, το νέο της πρωτότυπο πεντάθυρο μοντέλο Kai Concept. Πάνω σε αυτό το πρωτότυπο θα βασιστεί η νέα γενιά του μικρομεσαίου Mazda 3, η οποία
αναμένεται αρκετά  ανανεωμένη σε σχέση με την σημερινή. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, στο Kai Concept εμφανίζεται για πρώτη φορά μια νέα εκδοχή της KODO σχεδιαστικής φιλοσοφίας που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της.
   Το Kia Concept εξοπλίζεται με κινητήρα βενζίνης SKYACTIV-X τεχνολογίας, ενώ διαθέτει τη νέας γενιάς SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE πλατφόρμα της Mazda. Ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων ανεβάζει κατά πολύ τα επίπεδα οδικής συμπεριφοράς και επιδόσεων. Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τη Mazda, η νέα γενιά SKYACTIV-X  κινητήρων της, τόσο βενζίνης, όσο και πετρελαίου θα διαθέτει κατά 20-30% χαμηλότερη κατανάλωση με τους αντίστοιχους σημερινούς κινητήρες που εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά της.

   Η καμπίνα του Kai Concept συνδυάζει την μινιμαλιστική τάση και την καλύτερη δυνατή επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο, παραμένοντας πιστή στην Jinba-ittai φιλοσοφία της Mazda, που αφορά την οδηγό και τους επιβάτες. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο εσωτερικό, είναι ότι η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας είναι αρμονικά ενσωματωμένη στη σχεδιαστική γραμμή του ταμπλό και κατά μήκος αυτού, σε αντίθεση με τις συνήθεις τετράγωνες ή ορθογώνιες οθόνες που βρίσκονται τοποθετημένες στην κεντρική κονσόλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου