Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

To "αφεντικό" της Honda βάζει (προσωρινά) τέλος στις φήμες για ένα νέο S2000


   O Πρόεδρος της Honda κ. Takahiro Hachigo, στα πλαίσια της φετινής Έκθεσης του Τόκιο, μίλησε στο βρετανικό Autocar σχετικά με τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να εξελίσσει ένα νέο S2000. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στα άμεσα σχέδια της Honda, τονίζοντας ότι
τα τελευταία χρόνια η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη αναβιώσει τρία παλιότερα σπορ μοντέλα της. Πρόκειται για το νέο “kei” μοντέλο S660, αποκλειστικά για την Ιαπωνική αγορά, το νέο υψηλών επιδόσεων μικρομεσαίο Civic Type R και το νέο supercar NSX. Επιπρόσθετα αυτών παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στην Έκθεση του Τόκιο ένα νέο ηλεκτρικό σπορ πρωτότυπο, το Sports EV Concept.
   O κ. Hachigo δήλωσε ότι ήδη υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για ένα νέο S2000 από το αγοραστικό κοινό, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Β. Αμερική, στην Ευρώπη και στην Κίνα. Παρόλα αυτά, θεωρεί ότι δεν υπάρχουν ακόμα όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τον ερχομό του διαδόχου του πρώτου S2000 και η Honda χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της εταιρείας είναι πάντα έτοιμοι για την δημιουργία ενός νέου σπορ μοντέλου, εφόσον βέβαια το τμήμα Marketing δώσει το πράσινο φως.
   Να θυμίσουμε ότι το S2000 είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 1999 αποτελώντας ένα σπορ roadster μοντέλο το οποίο η Honda δημιούργησε για να γιορτάσει τις επιτυχίες της στην Formula 1 και στα MotoGP την δεκαετία του ’90. Στο σχεδιασμό και την εξέλιξή του έβαλαν λίγο – πολύ το “χεράκι” τους μηχανικοί και οδηγοί από τις αγωνιστικές ομάδες της Honda που συμμετείχαν στα δύο αυτά κορυφαία πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο ατμοσφαιρικός δίλιτρος κινητήρας του S2000 που αποδίδει 240 ίππους και η λειτουργία του φτάνει τις 9.0000 σ.α.λ. αποτελεί ορόσημο για την τεχνολογική εξέλιξη της Honda μέχρι και σήμερα.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου