Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η Nismo παρουσίασε μία σπορ έκδοση του νέου ηλεκτρικού Leaf



   H Nismo, η θυγατρική της Nissan γνωστή για τη δημιουργία ειδικών σπορ εκδόσεων διαφόρων μοντέλων της, αποφάσισε να τονώσει τον δυναμισμό του νέου πλήρους ηλεκτρικού Leaf, το οποίο παρουσιάστηκε πριν λίγους μήνες, τόσο εμφανισιακά, όσο και στην οδήγησή του. Έτσι δημιούργησε το Nissan Leaf Nismo Concept το οποίο διαθέτει έναν πιο μυώδη μπροστινό προφυλακτήρα με ένα σπόιλερ στο κατώτερο τμήμα του, καθώς και από μία οριζόντια σειρά led φώτων σε κάθε πλευρά του, κάτω από τα φωτιστικά σώματα. Στα πλαϊνά μέρη του αμαξώματος έχουν προστεθεί ποδιές, ενώ η απόστασή του από το δρόμο έχει μειωθεί, λόγω κυρίως της σφικτότερης ανάρτησης που έχει εγκατασταθεί για πιο σπορ οδηγική συμπεριφορά. Επίσης, το Leaf Nismo Concept διαθέτει μεγαλύτερες ζάντες από την απλή έκδοση του μοντέλου, με χαμηλότερου προφίλ ελαστικά υψηλών επιδόσεων. Τέλος, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένας μεγαλύτερος αεροδιαχύτης που στο κέντρο του βρίσκεται το φως ομίχλης, θυμίζοντας το φως στα μονοθέσια της F1 που ενεργοποιείται, όταν αυτά φοράνε ελαστικά βροχής. Το κατώτερο τμήμα όλου του αμαξώματος διατρέχεται από μία κόκκινη γραμμή, χαρακτηριστική όλων των Nismo μοντέλων.
   Στο εσωτερικό δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές, εκτός από τις κόκκινες “πινελιές” στα πλαίσια των αεραγωγών, στο κουμπί έναρξης λειτουργίας το οποίο βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, καθώς και στις κόκκινες ραφές των καθισμάτων και των εσωτερικών επενδύσεων των θυρών.
   Ως προς τις επιδόσεις, η Nissan δηλώνει ότι ο υπολογιστής του Leaf Nismo Concept είναι “ειδικά προγραμματισμένος” προκειμένου να επιτυγχάνεται “στιγμιαία επιτάχυνση σε όλες τις ταχύτητες”. To νέο αυτό πρωτότυπο, θα παρουσιαστεί στην φετινή Διεθνή Έκθεση του Τόκιο, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτό.


Πηγή: Nissan






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου