Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Νέος υπολογιστής της Nvidia είναι σχεδιασμένος για οχήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5

   Η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Nvidia ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου της υπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης με την κωδική ονομασία “Pegasus”. Πρόκειται για έναν υπολογιστή ο οποίος προορίζεται για οχήματα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Eπιπέδου 5,
το ανώτατο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης, όπου τα οχήματα που ανήκουν σε αυτό δεν απαιτούν καμία εμπλοκή του οδηγού για τον χειρισμό τους, καθιστώντας αυτόν απλό επιβάτη. Η Nvidia δηλώνει ότι το σύστημα Pegasus μπορεί να διαχειριστεί περισσότερες από 320 τρις λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, σχεδόν 10 φορές περισσότερες από τον ήδη διαθέσιμο αντίστοιχο υπολογιστή της Drice PX 2, καθώς και 1 Terabyte δεδομένων ανά δευτερόλεπτο. Ο Pegasus αποτελείται από τέσσερις επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης που συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ διαθέτει 16 υποδοχές σύνδεσης για ισάριθμους αισθητήρες υψηλής ταχύτητας, όπως κάμερες, ραντάρ και μονάδες υπερήχων.
   Η Nvidia θα ξεκινήσει τη διάθεση του νέου της αυτού υπολογιστή αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 5 σε αυτοκινητοβιομηχανίες ή σε άλλες εταιρείες που προμηθεύει προϊόντα της από τα μέσα του 2018. Περισσότεροι από 225 πελάτες της εταιρείας χρησιμοποιούν τον ήδη υπάρχοντα παρόμοιο υπολογιστή Nvidia Drive PX.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου