Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

H Kobe Steel παρέδωσε λανθασμένο τύπο αλουμινίου και χαλκού σε αυτοκινητοβιομηχανίες



   Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε αυτοκίνητά τους, μετά την ανακοίνωση της προμηθεύτριας εταιρείας μετάλλων Kobe Steel, ότι οι παρτίδες αλουμινίου και χαλκού που η ίδια παρέδωσε μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου 2016 και 31ης Αυγούστου 2017 διαθέτουν χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά που απαιτούσαν οι προδιαγραφές των συμφωνηθέντων παραγγελιών. Πιο συγκεκριμένα, τα πιστοποιητικά των μετάλλων που συνόδευαν τις συγκεκριμένες παραγγελίες διέθεταν λανθασμένα στοιχεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τα έγγραφα με τα οποία παραδόθηκαν τα προϊόντα από την Kobe Steel στις αυτοκινητοβιομηχανίες, να αναφέρουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που όριζαν οι παραγγελίες, όμως στην πραγματικότητα το αλουμίνιο και ο χαλκός που τελικά παρέλαβαν δεν ήταν του επιθυμητού για αυτές τύπου.
   Η Toyota, η Nissan, η Subaru και η Mazda επιβεβαίωσαν ότι είναι πελάτες της Kobe Steel, μιας από τις μεγαλύτερες μεταλλουργικές εταιρείες στον κόσμο, και ήδη προσπαθούν να εντοπίσουν σε πια αυτοκίνητα έχουν χρησιμοποιηθεί μέταλλα από τις συγκεκριμένες παρτίδες. Ειδικά η Subaru, δήλωσε ότι ποσότητες μετάλλων από τις προβληματικές αυτές παρτίδες χρησιμοποιήθηκαν και στην κατασκευή αεροσκαφών. Επίσης, και οι Honda, Ford και Suzuki ανακοίνωσαν ότι είναι και αυτές πελάτες της Kobe Steel.
   Από πλευράς της η Kobe Steel διαβεβαίωσε τους πελάτες της ότι θα συνεργαστεί πλήρως μαζί τους, προκειμένου να εκτιμηθεί το εύρος της ζημιάς που έχει προκαλέσει η χρήση προϊόντων της που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές στα τελικά προϊόντα των πελατών της. Επίσης, η ίδια έχει αναθέσει σε ανεξάρτητη νομική εταιρεία την διερεύνηση της υπόθεσης.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου