Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

H Lexus χρειάστηκε 15 χρόνια για να εξελίξει την ειδική μπλε βαφή αμαξώματος του LC



   H Structural Blue” μπλε απόχρωσης ειδική βαφή που φέρει το νέο πολυτελές κουπέ μοντέλο της Lexus, χρειάστηκε 15 ολόκληρα χρόνια για να εξελιχθεί. Για τη δημιουργία της συνεργάστηκαν τα Τεχνολογικά Κέντρα της εταιρείας στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ, μαζί με την εταιρεία VIAVI Solutions Inc. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μορφή βαφής με νανοτεχνολογία που της επιτρέπει να αντανακλά σχεδόν το 100% του φωτός που πέφτει πάνω της, ενώ οι συνηθισμένες μπλε βαφές που χρησιμοποιούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα αντανακλούν λιγότερο από το 50% του φωτός που προσπίπτει πάνω τους. Αυτό επιτυγχάνεται με πολύ μικρές δομές, τύπου νιφάδας, που υπάρχουν μέσα στην βαφή Structural Blue, οι οποίες δημιουργούν ιριδισμό, δίνοντας την εντύπωση στο ανθρώπινο μάτι ότι το χρώμα της βαφής μεταβάλλεται συνεχώς με το φως. Στα 300 γραμμ. της συγκεκριμένης βαφής υπάρχουν 300 δις τέτοιες νανοδομές τύπου νιφάδας, ενώ το πάχος της πάνω στο αμάξωμα του Lexus LC φτάνει τα 15 μικρόμετρα ανάμεσα στο βασικό υπόστρωμα και στο τελικό βερνίκι. H διαδικασία βαφής περιλαμβάνει 40 στρώσεις χρώματος, ενώ μόλις δύο LC Structural Blue Edition μπορούν να παραχθούν κάθε μέρα από το εργοστάσιο Motomachi της Lexus στην Ιαπωνία.
  Το LC παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 2016, ενώ πωλείται ήδη σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως. Εκτός από την ειδική αυτή μπλε βαφή, το LC εξοπλίζεται με ζάντες ελαφρού κράματος διάστασης 21 ιντσών, ενώ διαθέτει προστατευτικά στις εισόδους των θυρών από ανθρακονήματα. Στο εσωτερικό του, το τιμόνι, το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα διαθέτουν Breezy Blue μπλε απόχρωση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το λευκό δέρμα του εσωτερικού των καθισμάτων και την πορτοκαλί απόχρωση στο εσωτερικό των θυρών.
   Το κουπέ Lexus LC Structural Blue Edition είναι διαθέσιμο, τόσο με V8 κινητήρα, όσο και σε υβριδική έκδοση συνολικής απόδοσης 500 ίππων.

Πηγή: Carscoops





   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου