Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Το I.O.AΣ. Πάνος Μυλωνάς θα διεξάγει σε 27 ελληνικές πόλεις την "11η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" στις 21/10/2017



   Η ετήσια Πανευρωπαϊκή διοργάνωση “Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” θα διεξαχθεί για 11η φορά φέτος το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών στην αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ κατά την νυχτερινή τους έξοδο. Στη χώρα μας
την διοργάνωση της συγκεκριμένης ενημερωτικής καμπάνιας έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η οποία θα διεξαχθεί σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
   Για τον σκοπό αυτό, εθελοντές του συγκεκριμένου Ινστιτούτου θα βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο έξω από 29 νυκτερινά κέντρα, προκειμένου να προτρέψουν τους θαμώνες αυτών κατά την άφιξή τους στο να επιλέξουν ένα άτομο από την παρέα το οποίο δεν θα πιει καθ’ όλη τη νύχτα, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τα υπόλοιπα άτομα πίσω στα σπίτια τους. Το άτομο αυτό ανακηρύσσεται ο «Οδηγός της Παρέας», το οποίο ελέγχεται κατά την έξοδό του από το κέντρο στο κατά πόσο τήρησε την δέσμευσή του να μην πιει αλκοόλ, υποβαλλόμενο από τους εθελοντές σε αλκοτέστ. Αν αυτό βγει αρνητικό προβλέπεται μια συμβολική επιβράβευση. Σε περίπτωση που το αλκοτέστ δείξει υψηλές τιμές αλκοόλ στον «Οδηγό της Παρέας», τότε οι εθελοντές προτρέπουν αυτόν να χρησιμοποιήσει ταξί ή κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς προκειμένου να γυρίσει σπίτι του.
   Αρωγοί στην συγκεκριμένη ενημερωτική δράση είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία που παρέχουν τις συσκευές μέτρησης αλκοόλ για τις ανάγκες της εκδήλωσης, καθώς και ο ΟΑΣΑ, ο οποίος για την Αττική έχει λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε τα σημεία των δράσεων να εξυπηρετηθούν όλο το βράδυ από δρομολόγια Μετρό, Τραμ, Λεωφορείων και Τρόλεϊ.
   Σε όλη την Ευρώπη, ο ένας στους τέσσερις θανάτους από τροχαία δυστυχήματα οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ στην Ελλάδα αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων. Μάλιστα, οι Έλληνες οδηγοί δηλώνουν ότι οδηγούν ακόμα και όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια οινοπνευματωδών ποτών, τιμή που αποτελεί την μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημεία δράσης της 11ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα
α/α
Πόλη
Νυκτερινό Κέντρο
1
Αθήνα
Da Vinci – Αγ. Παρασκευή
2
Αθήνα
Escoba - Κηφισιά
3
Θεσσαλονίκη
Shark – Αργοναυτών 2, Καλαμαριά
4
Πειραιάς
Πεζόδρομος Τρούμπας4
5
Πάτρα
Disco Room – Αγίου Ανδρέου 88
6
Χαλκίδα
Yacht – Φαρμακίδου 17
7
Σέρρες
Volta – Κων. Καραμανλή 21
8
Αλμυρός
Κολιμπρί, Αθηνών 1
9
Κατερίνη
Bar Tessera
10
Φλώρινα
Bo Cafe, Παύλου Μελά
11
Αμύνταιο
Social Cafe
12
Άργος
Πλ. Αγ. Πέτρου
13
Λάρισα
Caramello
14
Ναύπλιο
Room, Βασ. Όλγας 40
15
Ιωάννινα
«Κεντρικό» Κωλέττη 5
16
Χίος
Sueno Cafe Bar
17
Άρτα
Κεντρικός Πεζόδρομος
18
Αμαλιάδα
Κεντρικός Πεζόδρομος
19
Κεφαλλονιά
Baroque – Π. Βαλιάνου 3
20
Λαμία
Πλ. Ελευθερίας
21
Τρίκαλα
Frame – Ασκληπιού & Βύρωνος
22
Ρέθυμνο
Metropolis Society Bar, Νεάρχου 15
23
Κόριθνος
Soul Kitchen, Κολοκοτρώνη 3
24
Κομοτηνή
Πεζόδρομος Βενιζέλου
25
Καλαμάτα
Πλατεία 23ης Μαρτίου
26
Κέρκυρα
Josephine Cafe Bar Restaurant
27
Άργος
Πλατεία Αγίου Πέτρου
28
Μεσολόγγι
Πεζόδρομος Χαρ. Τρικούπη


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου