Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

H Αστυνομία του Ντουμπάι πρόσθεσε στο στόλο της ένα hoverbike (+video)


   H Αστυνομία του Ντουμπάι είναι ίσως η μόνη στον κόσμο που διαθέτει μία πλούσια συλλογή από supercar τα οποία περιπολούν τους δρόμους της χώρας. Μερικά από αυτά είναι μία Bugatti Veyron, μία Lamborghini Aventador, μία McLaren MP4-12C, μία Mercedes-Benz SLS AMG, μία Ferrari FF και μία Aston Martin One-77. To πιο πρόσφατο απόκτημα της Υπηρεσίας δεν είναι κάποιο supercar ή hypercar, αλλά ένα hoverbike. Πρόκειται
για ένα ιπτάμενο όχημα που αποτελεί συνδυασμό μοτοσικλέτας και drone. Ο πιλότος του κάθεται σε μία  θέση που θυμίζει μοτοσικλέτα, ενώ από κάτω της υπάρχουν τέσσερις έλικες που αναλαμβάνουν να πετούν το hoverbike σε ύψος έως 5 μ. Η μέγιστη διάρκεια της πτήσης φτάνει τα περίπου 20-25 λεπτά, ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 300 κιλά βάρος. Το hoverbike έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Hoversurf και είναι πλήρως ηλεκτρικό. Επίσης, διαθέτει δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού καθιστώντας το ένα απλό drone, όπου στη συγκεκριμένη λειτουργία διαθέτει βεληνεκές 6 χλμ.
   Η Αστυνομία του Ντουμπάι σχεδιάζει να χρησιμοποιεί το νέο της αυτό απόκτημα για έλεγχο της κυκλοφορίας και προκειμένου να βοηθά στην αποσυμφόρηση μποτιλιαρισμένων οδικών αρτηριών.


Πηγή: Carscoops



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου