Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

To Koenigsegg Agera RS έσπασε το ρεκόρ του 0-400-0 χ.α.ώ. της Bugatti Chiron (+video)


   Φαίνεται ότι ένας νέος… πόλεμος έχει ξεσπάσει στον κόσμο των hypercar. Την αρχή έκανε η Bugatti, η οποία ανακοίνωσε (https://autonewsposts.blogspot.gr/2017/09/0-400-0-o-bugatti-chiron-video.html) στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, ότι το νέο της μοντέλο Chiron κατάφερε στα χέρια του πολύπειρου οδηγού αγώνων Pablo Montoya να ξεκινήσει από στάση, να πιάσει τα 400 χ.α.ώ. και αμέσως μετά να σταματήσει σε μόλις 41,96 δευτ. Όμως η γαλλική εταιρεία δεν χάρηκε
για πολύ το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα του μοντέλου της, καθώς η Koenigsegg “σήκωσε το γάντι” και επιστράτευσε το Agera RS προκειμένου να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ στα 0-400-0 χ.α.ώ.  Κάτι το οποίο τελικά κατάφερε και σχετικά εύκολα, όπως η ίδια διατείνεται, με το Agera RS στα χέρια του εργοστασιακού οδηγού Niklas Lilja να σημειώνει χρόνο 37,28 δευτ. για το 0-400-0 χ.α.ώ. στην πίστα του αεροδρομίου Vandel στην Δανία την 1η Οκτωβρίου 2017.
   Η σουηδική εταιρεία κατασκευής hypercar μοντέλων πραγματοποίησε το συγκεκριμένο εγχείρημα, μετά από την σχετική επιθυμία του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου Agera RS, ο οποίος ήθελε να αποδείξει ότι το 1.341 ίππων αυτοκίνητό του ήταν πολύ πιο γρήγορο από τα αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών. Η Koenigsegg, μάλιστα, θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος χρόνος μπορεί να κατέβει ακόμα περισσότερο από το Agera RS, μιας και η τσιμεντένια επιφάνεια του αεροδρομίου που έγινε η συγκεκριμένη δοκιμή δεν προσφέρει επαρκή πρόσφυση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι τροχοί του Agera RS να ολισθαίνουν αρκετά, ενώ ο Niklas Lilja έπιασε τελικά 403 χ.α.ώ., αντί 400 χ.α.ώ., πριν αρχίσει να επιβραδύνει για να σταματήσει.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου