Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Νέα πιο σκληροτράχηλη έκδοση Bronto για το Lada Niva



   Ο σκληρός χαρακτήρας του Lada Niva, του οχήματος που σχεδιάστηκε από την πρώην Σοβιετική Ένωση για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απαράλλακτο σε όλη την επικράτειά της, είναι ιδιαίτερα γνωστός στους λάτρεις της εκτός δρόμου οδήγησης, με τα περισσότερα ακριβά μοντέλα να “υποκλίνονται” στην ικανότητα του σπαρτιάτικου αυτού μοντέλου να κινείται ακόμα και σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές.
   Η Lada δημιούργησε μία νέα έκδοση για το Niva η οποία θα διαθέτει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Τo Niva Bronto διαθέτει μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος κατά 35 χιλ. σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, ενώ οι μηχανικοί της ρωσικής εταιρείας έχουν μεταβάλλει τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, προκειμένου αυτή να ανταποκρίνεται καλύτερα σε μεγαλύτερες καταπονήσεις. Για τον ίδιο λόγο το Niva Bronto διαθέτει ενισχυμένο πίσω άξονα, ενώ τα ελαστικά με τα οποία διατίθεται προορίζονται αποκλειστικά για off-road χρήση με τη διάστασή τους να είναι 235/75/15.
   Εξωτερικά, το Niva Bronto διαθέτει πλαστικά προστατευτικά μαύρης απόχρωσης στα φτερά του αμαξώματος, ενώ μαύροι είναι και οι προφυλακτήρες οι οποίοι διαθέτουν ειδική για την έκδοση σχεδίαση. Ως προς τον εξοπλισμό, η Lada τοποθετεί στάνταρ ABS, air-condition, υδραυλικό τιμόνι, ηλιοροφή και θερμαινόμενα καθίσματα στο Niva Bronto, ενώ έχουν γίνει κατάλληλες επεμβάσεις στο αμάηξωμα προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα ηχομόνωσης στην καμπίνα.
   Ο κινητήρας είναι ο ίδιος 1,7 λίτρων βενζινοκινητήρας απόδοσης 83 ίππων που εξοπλίζει και τα υπόλοιπα Niva.


Πηγή: NewsAuto



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου