Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Στην Ολλανδία από το 2030 δεν θα πωλούνται αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

   Αποφασισμένη να μειώσει τις εκπομπές στην ατμόσφαιρα κατά 49% μέχρι το 2030 είναι η κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο μακροχρόνιο πρόγραμμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος αυτού είναι η μετάβαση από τη χρήση των σημερινών οχημάτων που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης, δηλαδή βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, στη χρήση μοντέλων με μηδενικές τιμές εκπομπών. Η μετάβαση αυτή
θα κορυφωθεί το 2030, όταν θα απαγορευτεί η πώληση νέων οχημάτων τεχνολογίας diesel και βενζίνης.
   Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ολλανδίας προβλέπει την επιβολή επιπλέον φορολογίας στην ενέργεια, προκειμένου να προωθηθεί η πιο οικολογική χρήση της, το κλείσιμο των εργοστασίων που χρησιμοποιούν άνθρακα μέχρι το 2030, ενώ τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται δεν θα συνδέονται πλέον με το δίκτυο αερίου. Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, το κράτος της Ολλανδίας θα διαθέσει 100 εκατ. ευρώ για την κατασκευή υποδομών για ποδήλατα και θα διαθέσει επιπλέον 4 δις ευρώ για την μετάβαση στη χρήση πιο “πράσινης” ενέργειας.
   Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αισιόδοξη προσπάθεια, με δεδομένο πάντα ότι και οι επόμενες κυβερνήσεις που θα ακολουθήσουν τη σημερινή μέχρι το 2030 θα υιοθετήσουν την συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος, μιας και σήμερα στην Ολλανδία μόνο μία στις 50 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αφορά μοντέλο με υβριδική plug-in τεχνολογία.


Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου