Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Το VW Arteon μπορεί να φτάσει τους 336 ίππους με το νέο κιτ της ABT



   H μέχρι στιγμής ισχυρότερη έκδοση του Arteon φτάνει σε απόδοση τους 280 ίππους από τον 2.0 TSΙ με τον οποίο εξοπλίζεται η ναυαρχίδα της Volkswagen, ενώ καμία επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει σχετικά με μια R ή γενικότερα μια πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου. Σε αυτό έρχεται να δώσει “λύση” ο βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ
παρουσιάζοντας ένα νέο πακέτο αναβάθμισης ειδικά για το Arteon. Η εγκατάσταση αυτού ανεβάζει την ιπποδύναμη του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα στους 336 ίππους, 56 περισσότερους από την έκδοση παραγωγής, ενώ αυξημένη εμφανίζεται και η ροπή από τα 350 Nm στα 420 Nm. Αν και ο ABT δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία σχετικά με το δια χειρός του αναβαθμισμένο Arteon, το σίγουρο είναι ότι η επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5,6 δευτ. που απαιτεί η εργοστασιακή έκδοση των 280 ίππων. Πάντως, η τελική ταχύτητα θα εξακολουθεί να βρίσκεται στα 250 χ.α.ώ., μιας και το συγκεκριμένο πακέτο δεν περιλαμβάνει την αφαίρεση του περιοριστή ταχύτητας.
   Επίσης, η ABT εγκαθιστά στο Arteon πιο σφικτά ελατήρια που μειώνουν το ύψος του αμαξώματος, κάτι που σε συνδυασμό με τις ζάντες των 19 ιντσών και τα ελαστικά διάστασης 245/40 R19, ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του αμαξώματος. Όσον αφορά τις ζάντες, υπάρχει και η επιλογή τοποθέτησης μεγαλύτερων διαστάσεων ζαντών, τόσο 20 ιντσών, όσο και 21 ιντσών.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου