Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η νέα οθόνη στο Picadilly Circus θα προβάλει διαφημίσεις με βάση τα διερχόμενα αυτοκίνητα (+video)


   Η πλατεία Picadilly Circus του Λονδίνου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας, γνωστή για τις μέχρι πρότινος μεγάλες φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες και οθόνες που ήταν αναρτημένες σε κτήρια γύρω από αυτήν. Τον τελευταίο καιρό γίνονται εργασίες αφαίρεσης των συγκεκριμένων “παλιομοδίτικων” πινακίδων τις οποίες θα αντικαταστήσει
μία ιδιαίτερα μεγάλη κυρτή οθόνη. Αυτή θα διαθέτει επιφάνεια 790 τ.μ. με δυνατότητα προβολής 281 εκατ. διαφορετικών χρωματικών αποχρώσεων, αποτελούμενη από 11 εκατ. pixels τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε απόσταση 8 χιλ. μεταξύ τους. Με την παράδοσή της και την έναρξη λειτουργίας της περίπου σε έναν μήνα, αυτή θα αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη οθόνη στην Ευρώπη με μέγεθος περίπου αυτού ενός γηπέδου τένις.
   Πέραν του πολύ μεγάλου μεγέθους της, η νέα οθόνη στην Picadilly Circus θα διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης, η οποία θα επηρεάζεται από τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που θα διέρχονται από την πλατεία. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Landsec, κρυμμένες κάμερες θα αναλύουν την μάρκα, το μοντέλο και το χρώμα των διερχόμενων οχημάτων, καθώς και την ηλικία, το γένος, ακόμα και τη διάθεση των πεζών, προκειμένου να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις που θα ενδιαφέρουν, τόσο τους οδηγούς των οχημάτων, όσο και τους πεζούς. Αυτό θα επιτυγχάνεται με τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού που θα αναλαμβάνει να προβάλει συγκεκριμένα διαφημιστικά σποτ, για παράδειγμα όταν θα διέρχονται αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου ή χαρακτηριστικών, ή όταν θα υπάρχουν αλλαγές στον καιρό, ή ανάλογα με την επικαιρότητα ή τις αθλητικές ειδήσεις.


Πηγή: The Verge


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου