Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Η Amazon πατεντάρισε ένα ειδικό drone για δια αέρος φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

   Την ανάγκη έκτακτης και καθοδόν φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο, για πολλούς, όχι πολύ μακρινό μέλλον, φαίνεται να θέλει να καλύψει η Amazon, η οποία πρόσφατα κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα μίας drone συσκευής που σχεδίασε για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Το συγκεκριμένο drone θα πετά στο σημείο που θα το έχει καλέσει ο οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου,
ο οποίος βλέπει την φόρτιση της μπαταρία του να μειώνεται “επικίνδυνα”, χωρίς να υπάρχει διαθέσιμος κάποιος σταθμός φόρτισης πλησίον του. Βρίσκοντας το αυτοκίνητο, μέσω ασύρματης επικοινωνίας με αυτό, το drone της Amazon θα προσαρμόζει την ταχύτητά του με αυτήν του αυτοκινήτου και θα συνδέεται με κάποιο κατάλληλο τρόπο με αυτό, φορτίζοντάς το μέσω της μπαταρία που αυτό θα φέρει. Μάλιστα, το αυτοκίνητο δεν θα χρειάζεται να μένει ακινητοποιημένο κατά τη φόρτιση από το drone, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να συνεχίσει την διαδρομή του καθ’ όλη τη διάρκεια της φόρτισης.
   Βέβαια, η χρησιμοποιούμενη σημερινή τεχνολογία των μπαταριών τις καθιστά αρκετά βαριές, ώστε να μπορέσει ένα drone να κουβαλήσει μία κατάλληλη μπαταρία για να φορτίσει ένα αυτοκίνητο, έστω και σε μικρό ποσοστό της συνολικής του φόρτισης. Ίσως η συγκεκριμένη ιδέα να μπορεί να βρει σήμερα εφαρμογή σε περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και σύντομης φόρτισης.


Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου