Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

To νέο σπορ κουπέ SUV της Seat θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της θυγατρικής της Cupra



   Ένα νέο SUV μοντέλο της Seat το οποίο θα διαθέτει κουπέ χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός του θα είναι εμπνευσμένος από το πρωτότυπο 20V20 που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 2015, αναμένεται να βγει σε παραγωγή το 2020. Σύμφωνα με δήλωση του
υπεύθυνου του τμήματος Εξέλιξης και Τεχνολογίας της ισπανικής εταιρείας κ. Matthias Rabe στο βρετανικό Autocar, το νέο αυτό κουπέ SUV θα αποτελέσει και το πρώτο μοντέλο της θυγατρικής της πλέον εταιρείας Cupra. Αυτό θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία, μιας και η Seat έχει βάλει ως στόχο της να αυξήσει τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της ακολουθώντας τα χνάρια των υπόλοιπων εταιρειών του ομίλου Volkswagen. Mάλιστα, το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Seat αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, βασιζόμενο στο Mii, ενώ ένα δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο έχει προγραμματιστεί για το 2020 το οποίο θα διαθέτει την πλατφόρμα MEB της Volkswagen.
   Ο πρόεδρος της Seat κ. Luca De Meo είχε παλιότερα δηλώσει ότι ο διαφαίνεται μία δυναμική στην κατηγορία των σπορ crossover μοντέλων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Porsche Macan. Πιθανότατα το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βάλει ως στόχο η Seat, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό που θα τοποθετηθεί το νέο της σπορ κουπέ SUV ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα της διαθέσιμης γκάμας της.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου