Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Νέος "έξυπνος" δρόμος με LED ενδείξεις εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια σε πεζούς και οχήματα



   H βρετανική εταιρεία Umbrellium δημιούργησε μία νέα πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία με τη χρήση LED λαμπτήρων αναλαμβάνει να δημιουργεί κατάλληλες ενδείξεις πάνω σε ειδική επιφάνεια οδοστρώματος, προκειμένου οι οδηγοί και οι πεζοί που κάνουν χρήση του δρόμου να ενημερώνονται για πιθανούς κινδύνους. Οι LED λαμπτήρες βρίσκονται μέσα σε υψηλής αντοχής πλαστικές πλάκες επίστρωσης που αποτελούν και την επιφάνεια του οδοστρώματος, ενώ
ειδικές κάμερες ανεπτυγμένες γύρω από το δρόμο συλλέγουν στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την κίνηση των πεζών και των οχημάτων. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται υπολογιστές μέσω ενός λογισμικού που έχει αναπτύξει η Umbrellium, σε λιγότερο από ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Όταν το σύστημα κρίνει απαραίτητο, μπορεί να δημιουργήσει φωτεινές σημάνσεις, όπως διαβάσεις πεζών ή το σήμα ενός ποδηλάτου, ενώ το χρώμα του δρόμου μπορεί να γίνει κόκκινο όταν ανιχνευτεί άμεσος κίνδυνος ατυχήματος.
    Προκειμένου η Umbrellium να επιδείξει τις ικανότητες της νέας αυτής τεχνολογίας, κατασκεύασε 22 μ. “έξυπνου” δρόμου, το κόστος του οποίου, όμως, δεν αποκάλυψε. Το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτεται από δύο κάμερες ελέγχου, ενώ οι ειδικές πλάκες με τους LED λαμπτήρες είναι αδιάβροχες και εμφανίζουν εξαιρετική αντοχή στη φθορά από τα διερχόμενα οχήματα.


Πηγή: AutoExpress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου