Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

To ελληνο-κινεζικής συνεργασίας ηλεκτρικό Eco-car είναι ένα προσιτό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης



   Το Eco-car παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα διθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης του οποίου τα ηλεκτρικά συστήματα και τις μπαταρίες έχει σχεδιάσει η ελληνική εταιρεία Eco-sun (http://www.ecosun.gr/ecocar/). To συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, έτυχε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από το κοινό που επισκέφτηκε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φέτος, όπου και συγκέντρωσε ένα πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο αριθμό παραγγελιών. Το Eco-car αναμένεται να
διατεθεί στη χώρα μας από το 2018, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Καζαντζίδη της Eco-sun, έχουν ταξινομηθεί ήδη δύο μοντέλα του οχήματος, τα οποία έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια για κυκλοφορία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
   Το Eco-car διαθέτει ιδιαίτερα μικρές εξωτερικές διαστάσεις, με το συνολικό του μήκος να φτάνει τα 2,245 μ., δίνοντάς του την δυνατότητα να μπορεί να σταθμεύσει και κάθετα στο δρόμο. Αυτό θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη “Low Speed” και τη “High Speed”. Η πρώτη μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 45 χ.α.ώ. και διαθέτει αυτονομία 150 χλμ., ενώ η δεύτερη διαθέτει τελική ταχύτητα 80 χ.α.ώ. και αυτονομία 120 χλμ. Η φόρτιση μπορεί να επιτευχθεί μέσω απλής σούκο πρίζας οικιακής παροχής, ενώ για την πλήρη φόρτιση των μπαταριών απαιτούνται 6-8 ώρες.
   Η τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., του Eco-car Low Speed ξεκινά από τα 6.700 ευρώ και αντίστοιχα του Eco-car High Speed από τα 7.700 ευρώ.


Πηγή: mikroskopio.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου