Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Η 3η γενιά του Qashqai θα δανειστεί σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο πρωτότυπο IMx


   Στη φετινή Διεθνή Έκθεση του Τόκιο, η Nissan παρουσίασε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV μοντέλο της, το IMx. Αυτό μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Leaf, ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία η αυτονομία του αγγίζει τα 600 χλμ. Με δύο ηλεκτροκινητήρες,
έναν σε κάθε άξονα, το IMx διαθέτει δυνατότητα τετρακίνησης, ενώ η συνολικά αποδιδόμενη ισχύς του φτάνει τους 435 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 700 Nm.
   Σύμφωνα με δήλωση του ανώτερου αντιπρόεδρου παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan, κ. Alfonso Albaisa, στο βρετανικό Autocar, το IMx δεν πρόκειται να επηρεάσει σχεδιαστικά το νέο Juke, μιας και το συγκεκριμένο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Nissan είναι μεγαλύτερο από το τελευταίο. Αν και ο ίδιος αποκάλεσε το IMx ως “απλά μια σχεδιαστική μελέτη”, υπαινίχθηκε ότι η τρίτη γενιά του Qashqai θα δανειστεί σχεδιαστικές γραμμές από το πρώτο. Ο κ. Albaisa δήλωσε ότι ο η σχεδιαστική φιλοσοφία του IMx αναφέρεται στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Nissan που θα παρουσιαστούν σε τουλάχιστον τρία χρόνια από σήμερα. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος συμπίπτει με τον ερχομό της νέας γενιάς του ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Ευρώπη μικρομεσαίου SUV της εταιρείας, οπότε και η δεύτερη γενιά του θα ολοκληρώνει ήδη έναν κύκλο ζωής έξι με επτά ετών.


Πηγή: Autocar






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου