Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo βγαίνει σε δημοπρασία



   Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Phoenix της Αριζόνα των ΗΠΑ από τον οίκο RM Sothebys. Πρόκειται για μία G1 του 1921 με αριθμό πλαισίου 6018, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα της Alfa Romeo
G1 που κατασκευάστηκαν. Διαθέτει έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 6,3 λίτρων που αποδίδει 70 ίππους, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 130 χ.α.ώ. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις πρέπει να θεωρούνταν την  εποχή εκείνη κορυφαίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Ford Model T της ίδιας περιόδου απέδιδε μόλις 20 ίππους.
   Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πωλήθηκε στον πρώτο του ιδιοκτήτη στην Αυστραλία, όπου μεταφέρθηκε μετά τη κατασκευή του και φυλάχθηκε. Το 1965, ο λάτρης των μοντέλων των μοντέλων Alfa Romeo κ. Ross Flewell-Smith έμαθε για την ύπαρξή του και το αγόρασε. Το αυτοκίνητο φυλάχθηκε εκ νέου κατά τη δεκαετία του ‘70 και επανήλθε στο προσκήνιο το 2000, όπου και έγιναν σε αυτό οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, φέρνοντάς το στην κατάσταση που βρίσκεται μέχρι σήμερα.
   Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πλήρως λειτουργικό, το οποίο μπορεί ακόμα και να οδηγηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Στην συγκεκριμένη δημοπρασία, η Alfa Romeo G1 με τον αριθμό πλαισίου 6018 αναμένεται να πιάσει τα 1,5 εκατ. δολάρια, ποσό ίσως χαμηλό θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν οι ειδικοί, μιας και πρόκειται για το πρώτο μοντέλο μιας από τις πιο ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.


Πηγή: Motor1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου