Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύει εντελώς την κυκλοφορία των Ιστορικών Οχημάτων


   Από τις 16 Οκτωβρίου 2017 και με την δημοσίευση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) υπ’ αριθμ. Α οικ. 55972-3112 των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών στο Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β’, Αρ. 3641/16-10-2017, απαγορεύεται πλέον παντελώς η κυκλοφορία όλων των ιστορικών οχημάτων που έχουν εγγραφεί σε κάποια ελληνική λέσχη, πέραν των ειδικών αγώνων και εκδηλώσεων που διοργανώνονται από αυτές.
Μάλιστα, για την μεταφορά των ιστορικών οχημάτων στις εκάστοτε διοργανώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάποιο τρίτο μέσο μεταφοράς του, ενώ κάτι αντίστοιχο θα πρέπει εφ’ εξής να κάνει ο ιδιοκτήτης του ιστορικού οχήματος που επιθυμεί να το πάει σε κάποιο συνεργείο για επισκευή. Η συντήρηση, δηλαδή η κυκλοφορία του ιστορικού οχήματος σε κοντινές αποστάσεις από το ιδιωτικό χώρο στον οποίο ο ιδιοκτήτης του έχει δηλώσει επίσημα ότι φυλάσσεται, απαγορεύεται πλέον ρητά. Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α. προβλέπει διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του ιστορικού οχήματος και επιπλέον 1.500 ευρώ στον οδηγό του, αν αυτός δεν είναι και ο ιδιοκτήτης, σε περίπτωση που συλληφθεί να κυκλοφορεί σε δημόσιο δρόμο.

   Οι ελληνικές λέσχες συμβουλεύουν τα μέλη τους να μην κυκλοφορούν τα ιστορικά οχήματά τους μέχρι νεωτέρας, ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για την διόρθωση και βελτίωση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου