Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Sergio Marchionne: Δεν υπάρχει σήμερα ένα βιώσιμο πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων



   Τον σκεπτικισμό του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξέφρασε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles κ. Sergio Marchionne, σε ομιλία του σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το TheStreet, o κ. Marchionne δεν βλέπει να υπάρχει σήμερα κάποιο βιώσιμο επιχειρηματικά μοντέλο που να αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι για κάθε ηλεκτρικό Fiat 500 που πωλείται, η εταιρεία ουσιαστικά ζημιώνεται. Στη συνέχεια
ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου FCA εξήρε την καταπληκτική δουλειά που έχει κάνει ο Elon Musk προκειμένου να προωθήσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της Tesla, όμως ο ίδιος δεν έχει πειστεί ακόμα για το αν το οικονομικό μοντέλο που η εταιρεία έχει υιοθετήσει θα είναι τελικά κερδοφόρο.
   Ο κ. Marchionne πρόσθεσε επίσης, ότι θα πρέπει να μειωθεί το κόστος εξέλιξης και παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να μπορούν οι εταιρείες να λαμβάνουν κέρδη από την πώλησή τους, κάτι που δεν βλέπει να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 10 χρόνια από σήμερα. Μέχρι τότε, ο ίδιος θεωρεί τη χρήση ηλεκτροκινητήρων σε συνδυασμό με κινητήρες εσωτερικής καύσης ως την ιδανικότερη λύση για την μείωση των εκπεμπόμενων ποσοτήτων CO2.


Πηγή: TheStreet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου