Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ο Elon Musk οραματίζεται υπερατλαντικά ταξίδια με επαναχρησιμοποιούμενους επιβατικούς πυραύλους (+video)


   Ο Elon Musk μπορεί να έχει γίνει περισσότερο γνωστός ως ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, όμως ο ίδιος αρέσκεται συνεχώς στην δημιουργία νέων εταιρειών που κάθε μία από αυτές ειδικεύεται στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακής του ιδέας. Στις ήδη υπάρχουσες εταιρείες που έχουν ιδρυθεί από αυτόν ανήκουν η X-Space, η OpenAI, η Neuralink και η Boring Underground. H πρώτη εξελίσσει επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους για ταξίδια στο διάστημα, η δεύτερη ειδικεύεται στην εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, η τρίτη ερευνά τρόπους διασύνδεσης του ανθρώπινου εγκέφαλου με υπερυπολογιστές, ενώ η τέταρτη προχωρά στην δημιουργία τούνελ που θα μεταφέρουν υπογείως αυτοκίνητα από την επιφάνεια των δρόμων με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.
   Ο σύγχρονος αυτός “Μιχαήλ Άγγελος”, προτίθεται να δημιουργήσει μία νέα εταιρεία, η οποία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει μία εξίσου πρωτοποριακή του ιδέα, αυτήν της χρήσης πυραύλων για την μετακίνηση επιβατών μεταξύ μεγάλων πόλεων ανά την υφήλιο. Οι πύραυλοι “Big F'n Rockets” θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που έχει σχεδιάσει η X-Space, διαθέτοντας ειδικές τροποποιήσεις για να μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες. Σύμφωνα με τα σχέδια του Elon Musk, οι πύραυλοι θα εκτοξεύονται από ειδικές πλατφόρμες στη θάλασσα, όπου οι επιβάτες θα μεταφέρονται με ταχύπλοα σκάφη από τις παράκτιες πόλεις. Μετά την εκτόξευσή τους, οι πύραυλοι θα μπαίνουν σε τροχιά και θα αναπτύσσουν ταχύτητα περίπου 27.300 χ.α.ώ., μέχρι να ξεκινήσει η κάθοδός τους μειώνοντας ταχύτητα μέχρι την προσνήωσή τους στον επιθυμητό προορισμό.

  Με τον τρόπο αυτό ένα ταξίδι απόστασης 11.896 χλμ. από τη Νέα Υόρκη στη Σανγκάη θα μπορεί να διαρκέσει 39 λεπτά. Η σύνδεση μεταξύ Σίδνεϋ και Γιοχάνεσμπουργκ θα διαρκεί 37 λεπτά, ενώ το ταξίδι από το Λος Άντζελες στο Τορόντο θα διαρκεί 24 λεπτά. Τα περισσότερα μακρινά ταξίδια θα πραγματοποιούνται σε μισή ώρα, ενώ οι μεγαλύτερες αποστάσεις στην υφήλιο θα καλύπτονται σε λιγότερο από μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου