Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η Hyundai θα παρουσιάσει πρωτότυπη υβριδική έκδοση του Ioniq με κατανάλωση 2,94 λίτρων/100χλμ.


   Στην φετινή έκθεση SEMA στο Las Vegas των ΗΠΑ, η Hyundai θα παρουσιάσει ένα νέο της πρωτότυπο υβριδικό μοντέλο που σύμφωνα με την ίδια, επιτυγχάνει κατανάλωση της τάξης των 2,94 λίτρων/100χλμ. Πρόκειται για το HyperEconiq Ioniq Concept, το οποίο είναι βασισμένο, όπως προδίδει και το όνομά του, στην υβριδική έκδοση του Ioniq, στην οποία έχουν γίνει αρκετές επεμβάσεις από την  Bisimoto Engineering που εδρεύει στον Καναδά. Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν, τόσο τον τομέα της αεροδυναμικής του αμαξώματος, όσο και στην μείωση των τριβών και σε μηχανικές ρυθμίσεις.
   Εξωτερικά, το HyperEconiq Ioniq Concept διαθέτει ειδικό αεροδυναμικό βοήθημα στο κατώτερο σημείο του μπροστινού προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή, ενώ στους πίσω τροχούς έχουν τοποθετηθεί δύο αεροδυναμικά καλύμματα. Επίσης, έχει εξοπλιστεί με διαφορετική ανάρτηση από την αντίστοιχη του Ioniq, προκειμένου να μειωθεί το ύψος του αμαξώματος από το δρόμο. Ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί με ένα ειδικό λιπαντικό χαμηλών τριβών, ενώ οι τροχοί των 19 ιντσών είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα με ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης στην κύλιση. Επίσης, το HyperEconiq Ioniq Concept διαθέτει αλουμινένια καπάκια στις δαγκάνες των δισκόφρενων, ειδικό σύστημα εξάτμισης της Bisimoto, μπουζί της NGK και καθίσματα Recaro.
   Να σημειωθεί ότι η υβριδική έκδοση του Ioniq πάνω στην οποία βασίζεται το HyperEconiq Ioniq Concept διαθέτει κατανάλωση 4 λίτρων/100χλμ.

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου