Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

H Porsche παρουσίασε τις turbo τετρακύλινδρες πλέον GTS εκδόσεις των Cayman και Boxster (+video)


   Στις νέες 718 Boxster GTS και 718 Cayman GTS θα τοποθετείται πλέον ένας υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων, σε αντικατάσταση του ατμοσφαιρικού εξακύλινδρου των 3,4 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 35 ίππους περισσότερους σε σχέση με την απερχόμενη GTS έκδοση των μοντέλων αυτών. Ο νέος αυτός κινητήρας θα αποδίδει 365 ίππους
και θα μπορεί να συνδυαστεί με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή με αυτόματο PDK διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση ο turbo κινητήρας των 2,5 λίτρων θα διαθέτει μέγιστη ροπή 420 Nm διαθέσιμη από τις 1.900 σ.α.λ., ενώ με το αυτόματο κιβώτιο η μέγιστη ροπή θα είναι αυξημένη στα 430 Nm διαθέσιμη από τις ίδιες στροφές ανά λεπτό λειτουργίας του κινητήρα.
   Οι νέες 718 Boxster GTS και 718 Cayman GTS που θα εξοπλίζονται με το αυτόματο PDK κιβώτιο θα επιταχύνουν από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 4,1 δευτ., επίδοση ελαφρώς καλύτερη από την αντίστοιχη των εκδόσεων με το μηχανικό κιβώτιο. Τέλος, η τελική ταχύτητα και των δύο νέων 718 GTS φτάνει τα 290 χ.α.ώ. ανεξαρτήτως ποιου κιβωτίου έχει επιλεγεί.
   Τόσο η νέα 718 Boxster GTS, όσο και η νέα 718 Cayman GTS, εξοπλίζονται με ειδικές για την έκδοση μαύρες ματ ζάντες διάστασης 20 ιντσών. Μαύρες λεπτομέρειες υπάρχουν σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος, ενώ στο εσωτερικό η μαύρη απόχρωση κυριαρχεί σχεδόν παντού. Την μονοτονία αυτή των μαύρων επενδύσεων έρχονται να “σπάσουν” οι κόκκινες ραφές στα καθίσματα και στο ταμπλό, καθώς και οι διακριτικές επενδύσεις ανθρακονημάτων. Τέλος, η ονομασία της έκδοσης δεν θα μπορούσε να λείπει από τα προσκέφαλα των καθισμάτων.
   Για τους λάτρεις των ατμοσφαιρικών Cayman, πιθανότατα να παρουσιαστεί αργότερα μια πιο σκληροπυρηνική GT4 RS έκδοση με έναν ατμοσφαιρικό επίπεδο κινητήρα 4,0 λίτρων προερχόμενο από την 911 GT3, με την απόδοσή του να φτάνει 400 ίππους.


Πηγή: Motor1







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου