Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ένα "τηλεκατευθυνόμενο" GT-R οδηγήθηκε σε πίστα με τη βοήθεια χειριστηρίου του PS4 (+video)


   Προκειμένου να γιορτάσει τα 20 χρόνια παρουσίας της στο παιχνίδι Gran Turismo, η Nissan τροποποίησε κατάλληλα ένα GT-R ώστε να μπορεί να οδηγηθεί από απόσταση με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου DualShock 4 από τη γνωστή κονσόλα παιχνιδιών PlayStation 4 της Sony. Το τηλεκατευθυνόμενο αυτό πραγματικό αυτοκίνητο οδήγησε ο νικητής του GT Academy και οδηγός της Nismo, Jann Mardenborough, στην πίστα του Silverstone στη Μ. Βρετανία, ενώ είχε επιβιβαστεί σε ένα ελικόπτερο που ακολουθούσε το GT-R/C μέσα στην πίστα. Ο καλύτερος χρόνος που πέτυχε ο Jann Mardenborough οδηγώντας το GT-R/C με το τηλεχειριστήριο του PS4 ήταν 1’:47’’, με μέση ωριαία ταχύτητα 122 χ.α.ώ. και μέγιστη ταχύτητα 211 χ.α.ώ.
   Προκειμένου να μπορεί να οδηγηθεί μέσω τηλεχειριστηρίου του PS4, το συγκεκριμένο GT-R διέθετε τέσσερα ρομπότ που αναλάμβανε το κάθε ένα από αυτά να χειρίζεται το τιμόνι, το γκάζι, το φρένο και το κιβώτιο ταχυτήτων. Τα ρομπότ αυτά συντονιζόντουσαν από έξι υπολογιστές τοποθετημένους στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου με δυνατότητα ελέγχου των εντολών 100 φορές το δευτερόλεπτο. Ένας άλλος μικρο-υπολογιστής αναλάμβανε να ερμηνεύει τα σήματα από το χειριστήριο DualShock και να μεταφέρει τις αντίστοιχες εντολές στο εγκαταστημένο σύστημα του GT-R/C. Η εμβέλεια μέσα στην οποία αυτό μπορεί να λαμβάνει εντολές φτάνει το 1 χλμ. σύμφωνα με την Nissan.

   Η εταιρεία σκοπεύει να περιοδεύσει το GT-R/C σε διάφορα σχολεία της Μ. Βρετανίας από το ερχόμενο έτος, προκειμένου αυτό να αποτελέσει ένα κίνητρο για τους μαθητές να ασχοληθούν με την μηχανική, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου