Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

H Porsche ζητά αποζημίωση από την Audi για το παράνομο λογισμικό στον 3.0 TDI της προηγούμενης Cayenne



   To dieselgate φαίνεται να επηρεάζει πλέον και τις σχέσεις μεταξύ των ίδιων των εταιρειών του ομίλου της Volkswagen, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Porsche ζητά αποζημίωση από την Audi της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για το παράνομο λογισμικό που βρήκε η ίδια στον 3.0 V6 TDI κινητήρα που εξόπλιζε την προηγούμενη γενιά της Cayenne. Η Bild δεν αναφέρει την πηγή της για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, παρά μόνο ότι, όταν απευθύνθηκε στην Porsche για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε μόνο ότι τα εσωτερικά ζητήματα της Porsche δεν μπορούν να συζητηθούν δημοσίως χωρίς προηγουμένως αυτά να έχουν επεξεργαστεί. Επίσης, η Audi αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
   Η Porsche ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό που μετέβαλε τη λειτουργία του κινητήρα, προκειμένου τα επίπεδα των εκπεμπόμενων ρύπων να είναι μειωμένα σε συνθήκες επίσημων δοκιμών, αφού εκτέλεσε εσωτερική έρευνα πάνω στον 3.0 V6 TDI, ενώ προχώρησε σε δημοσίευση των αποτελεσμάτων στη συγκεκριμένης έρευνά της τον περασμένο Ιούλιο. Το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που ζητά από την Audi αφορά το κόστος των μετασκευών των 22.000 αυτοκινήτων που ανακλήθηκαν, καθώς και των απαιτούμενων νομικών υπηρεσιών που απαιτήθηκαν για την ανάκληση αυτή.
   Για το αν θα υπάρξει εκ νέου diesel έκδοση του πολυτελούς SUV της Porsche, αυτό φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από το πότε θα καταλαγιάσει ο απόηχος του σκανδάλου, ενώ όταν αυτό γίνει, οι diesel εκδόσεις της Cayenne που θα δημιουργηθούν θα είναι διαθέσιμες μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά. Πιθανότατα για την Ευρώπη να υπάρξει μία diesel έκδοση της νέας Cayenne με μία αναβαθμισμένη έκδοση του 3.0 V6 TDI από το 2018.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου