Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Το Polestar 1 είναι το πρώτο μοντέλο της νέας θυγατρικής της Volvo



  Μετά την παλιότερη ανακοίνωση της Volvo, ότι η Polestar θα σταματήσει να αποτελεί τμήμα της, αλλά θα μετατραπεί σε μία νέα εταιρεία η οποία θα ειδικεύεται στην δημιουργία μοντέλων υψηλών επιδόσεων, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί το πρώτο μοντέλο αυτής. Πρόκειται για το Polestar 1
το οποίο αποτελεί ένα τετραθέσιο κουπέ μοντέλο υβριδικής τεχνολογίας το οποίο αποδίδει 600 ίππους, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία του είναι βασισμένη στο Volvo Concept Coupe που είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 2013. Τα μισά του μέρη προέρχονται από την πλατφόρμα PSA της Volvo, ενώ τα υπόλοιπα μισά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Polestar και της Volvo για το συγκεκριμένο και μόνο μοντέλο. Ολόκληρο το αμάξωμα του Polestar 1 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το βάρος και να βελτιωθεί η ακαμψία του κατά 45%.
   Αν και δεν δημοσιεύθηκαν λεπτομέρειες για την χωρητικότητα της μπαταρίας του, το Polestar 1 διαθέτει αυτονομία πλήρους ηλεκτρικής λειτουργίας που φτάνει τα 150 χλμ., η οποία είναι κορυφαία στην κατηγορία του. Η παραγωγή του πρώτου αυτού μοντέλου της Polestar αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 σε ένα εντελώς νέο εργοστάσιο στο Chengdu της Κίνας, η κατασκευή του οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018. Προκειμένου η νέα Polestar να αναδειχθεί ως μία εταιρεία παραγωγής σπορ μοντέλων, η Volvo και η κινεζική Geely, ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να επενδύσουν από κοινού 640 εκατ. ευρώ σε αυτήν.
   Η Polestar δέχεται ήδη παραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο, αρχικά μόνο μέσω του διαδικτύου, ενώ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν να λειτουργούν σύντομα και ειδικές εκθέσεις που θα ονομάζονται “Polestar Spaces”.


Πηγή: Motor1





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου