Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το Rolex Cosmograph Daytona του Paul Newman πουλήθηκε προς $17.752.500



   Το ρολόι του Paul Newman το οποίο ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood φόραγε συνεχώς στο χέρι του για 15 συναπτά έτη, ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων στους οποίους συμμετείχε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, πωλήθηκε φέτος σε δημοπρασία του οίκου Phillips. Το αξιοσημείωτο είναι ότι,
παρόλο που η τιμή εκκίνησης αυτού είχε καθοριστεί στα 1 εκατ. δολάρια, μέσα σε μόλις 12 λεπτά η μεγαλύτερη προσφορά για αυτό ανήλθε στα 17.752.500 δολάρια, τιμή με την οποία τελικά το συγκεκριμένο ρολόι πωλήθηκε. Πρόκειται για ένα Rolex Cosmograph Daytona, μοντέλο που ήταν διαθέσιμο στην αγορά κυρίως τη δεκαετία του ’60. Το συγκεκριμένο ρολόι είχε δωρηθεί το 1968 στον Paul Newman από την γυναίκα του Joanne Woodward, επίσης ηθοποιό του Hollywood, με ειδική αφιέρωση στο πίσω μέρος του που αναφέρει “Drive Carefully Me”. Ο διάσημος ηθοποιός βρισκόταν τότε στα γυρίσματα της ταινίας Winning, όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ο οποίος ήθελε να νικήσει το Indy 500. Μέσα από την ταινία ο Paul Newman αγάπησε τους αγώνες αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την δική του καριέρα σε πραγματικούς αγώνες στους οποίους συμμετείχε μέχρι και τη δεκαετία του ’80. Αν και η σύζυγός του δεν αισθανόταν ιδιαίτερα άνετα με αυτό, παρόλα αυτά δεν τον εμπόδισε να εκπληρώσει το πάθος του.
   Το συγκεκριμένο Rolex Cosmograph Daytona κοσμούσε το χέρι του ηθοποιού – οδηγού αγώνων σε όλες του τις δημόσιες εμφανίσεις του, όπως σε εκδηλώσεις, σε φωτογραφήσεις, σε ταινίες του, ενώ το χρησιμοποιούσε και για να χρονομετρεί τους γύρους του μέσα στις πίστες. Όταν η σύζυγός του του δώρισε ένα νέο ρολόι χειρός το 1984, ο Paul Newman χάρισε το Rolex Cosmograph Daytona του στον James Cox, το αγόρι με το οποίο διατηρούσε τότε σχέση η κόρη του Nell. Στην κατοχή του ζευγαριού παρέμεινε μέχρι και φέτος που δημοπρατήθηκε.
   Ένα τμήμα του ομολογουμένως αστρονομικού ποσού για ρολόι χειρός που συγκεντρώθηκε από την δημοπρασία θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου