Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η VW ζηλεύει την καλύτερη εμπορική πορεία της Skoda



   Μπορεί η Skoda να θεωρείται ως ο “φτωχός συγγενής” ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου της Volkswagen, όμως τα νούμερα δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Η τσέχικη εταιρεία κατάφερε τα τελευταία τρία χρόνια να διπλασιάσει το επιχειρηματικό κέρδος της στα 1,2 δις ευρώ το 2016. Με περιθώριο κέρδους της τάξης του 8,7%, μόνο η Porsche από όλες τις εταιρείες του Group VW μπορεί να ξεπεράσει εμπορικά την Skoda.
   Η ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή πορεία της τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι τα φθηνότερα σε τιμές πώλησης μοντέλα της Skoda, λόγω κυρίως του χαμηλότερου εργασιακού κόστους, εξοπλίζονται σχεδόν με τις ίδιες τεχνολογίες με τις αντίστοιχες των μοντέλων της Volkswagen ή Seat, ενώ διαθέτουν μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η καλύτερη ποιότητα των υλικών στην καμπίνα και τα μεγαλύτερα επίπεδα ηχομόνωσης αποδεικνύεται ότι δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στους υποψήφιους αγοραστές, ώστε να πληρώσουν τη διαφορά στην τιμή για παράδειγμα ανάμεσα σε ένα Golf και ένα Octavia.
   Η Volkswagen φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί αυτήν την… αναίδεια της Skoda, και προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων προκειμένου να επωφεληθεί περισσότερο από την εμπορική επιτυχία της τελευταίας. Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται είναι η αύξηση του κόστους των δικαιωμάτων που πληρώνει η Skoda στην Volkswagen, προκειμένου να χρησιμοποιεί τεχνολογικά στοιχεία της. Επίσης, είναι πιθανή η μεταφορά μέρους της παραγωγής της Skoda σε εργοστάσια στη Γερμανία, όπου η πτώση των πωλήσεων των Golf και Passat έχουν δημιουργήσει κενά στην λειτουργία τους.


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου