Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πρώην μηχανικός της Ford σχεδίασε μια καινοτόμο διάταξη με ένα μικρό τούρμπο σε κάθε κύλινδρο



   Ένας πρώην μηχανικό της Ford, ο οποίος εργαζόταν κατά βάση στους V8 και στους Duratec V6 κινητήρες της εταιρείας, προτείνει μία καινοτόμο θεωρητική διάταξη για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης που, σύμφωνα με τον ίδιο, βοηθά μεταξύ άλλων και στην μείωση της κατανάλωσης.
Ο κ. Jim Clarke σχεδίασε έναν τρικύλινδρο κινητήρα ο οποίος διαθέτει δύο ξεχωριστές πεταλούδες και ένα μικρό υπερτροφοδότη (turbo) σε κάθε έναν κύλινδρο του κινητήρα αυτού. Η διάταξη αυτή βοηθά στην γρηγορότερη πλήρωση του θαλάμου καύσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αποθέματα ροπής σχεδόν στιγμιαία. Επίσης, η εγκατάσταση του κάθε υπερτροφοδότη γίνεται ιδιαίτερα κοντά στις βαλβίδες εξαγωγής, σε αντίθεση με τη διάταξη ενός υπερτροφοδότη για όλους τους κυλίνδρους, με αποτέλεσμα η κίνηση της φτερωτής αυτού να γίνεται πιο γρήγορα. Ο κ. Clarke δηλώνει ότι το χαρακτηριστικό αυτό βοηθά στην σχεδόν εξαφάνιση του φαινομένου της υστέρησης (turbo lag) που παρουσιάζουν οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες στη λειτουργία τους.
   Για την ανακάλυψη και το σχεδιασμό της συγκεκριμένης διάταξης υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων εσωτερικής καύσης πολλαπλών turbo, ο πρώην μηχανικός της Ford συνεργάστηκε με τον νυν πρόεδρο της εταιρείας Navistar and Kohler, κ. Dick Fotsch. Τα αποτελέσματα αυτής παραμένουν ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, μιας και δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα κάποιος πρωτότυπος κινητήρας που να διαθέτει τη συγκεκριμένη τεχνολογία, προκειμένου να τεθεί σε σειρά δοκιμών.


Πηγή: Car and Driver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου