Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για πέντε πρώην διευθυντές της VW


   Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης για πέντε πρώην διευθυντές της Volkswagen, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο των diesel μοντέλων της εταιρείας, όπως δημοσίευσε η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, την  περασμένη Πέμπτη.  Οι πέντε αυτοί πρώην διευθυντές και προγραμματιστές της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων δύο στελεχών κάτω από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Martin Winterkorn στην ιεραρχία της εταιρείας, κατηγορούνται από τις Αρχές των ΗΠΑ για συνομωσία με σκοπό την απάτη και για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανόνων που ισχύουν στις ΗΠΑ.
   Ένα έκτο άτομο o κ. Oliver Schmidt, επίσης πρώην διευθυντής της Volkswagen, είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μαϊάμι, καθώς προετοιμαζόταν να μεταβεί αεροπορικώς στη Γερμανία. Ο ίδιος βρίσκεται από τότε έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ περιμένοντας να δικαστεί, μετά την άρνησή του να καταβάλει εγγύηση και να τεθεί ελεύθερος.
   Υπεύθυνος της Volkswagen στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Wolfsburg της Γερμανίας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τα πέντε αυτά εντάλματα της Interpol. Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, οι γερμανικές Αρχές πιθανώς δεν θα εκδώσουν στις ΗΠΑ τους πέντε πρώην διευθυντές της VW, καθώς σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. ή σε ένα διεθνές δικαστήριο. Τα πέντε αυτά άτομα θα πρέπει, όμως, να παραμείνουν εντός της χώρας τους, καθώς ένα ταξίδι τους στο εξωτερικό θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοσή τους στις ΗΠΑ, μέσω τρίτης χώρας.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου