Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δεύτερη ανάκληση για τις ζώνες ασφάλειας του Volvo XC90

   Η Volvo έχει “κτίσει” τη φήμη της ως η κατασκευάστρια εταιρεία μερικών από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στο κόσμο, με ένα από αυτά να είναι και το νέο XC90. Το τελευταίο έχει βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας των αμερικανικών οργανισμών αξιολόγησης μοντέλων NHTSA και IIHS, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών επιπέδων ασφάλειας του παρέχει στους επιβαίνοντες του.
   Όμως, ακόμα και σε αυτοκίνητα όπως το νέο XC90, μπορεί να εντοπιστούν μετέπειτα ελλαττωματικά σημεία στα συστήματα ασφάλειάς τους. Πέρσι, το XC90 μαζί με άλλα μοντέλα της Volvo, όπως τα S60, V60 και S90, είχε συμπεριληφθεί σε ανάκληση που αφορούσε τις ζώνες ασφάλειας των επιβατών. Στη συνέχεια και μέσα στην ίδια χρονιά, μία δεύτερη ανάκληση ανακοινώθηκε για το XC90, μαζί με τα S90 και V90, αυτή τη φορά για τους πλαϊνούς αερόσακους τύπου κουρτίνας.
   Φέτος, μία ακόμα ανάκληση σχετικά με ελλαττωματικό μηχανικό στοιχείο των ζωνών ασφάλειας των επιβατών ανακοινώθηκε πρόσφατα για το κορυφαίο SUV της Volvo. Ο αμερικανικός οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration παρατήρησε ότι ένα τμήμα του μηχανισμού των ζωνών ασφάλειας μπορεί να χαλαρώσει και να εκτοξευθεί μέσα στην καμπίνα των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Το τμήμα αυτό ονομάζεται Micro Gas Generator και αποτελεί μέρος του μηχανισμού της ζώνης ασφάλειας της δεξιάς πλευράς στην τρίτη σειρά καθισμάτων.
   Η διαδικασία της νέας αυτής ανάκλησης αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 7 Αυγούστου φέτος το καλοκαίρι.


Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου