Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η τελική ταχύτητα της Bugatti Chiron εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 450 χ.α.ώ.




   Η Bugatti Chiron των 1.500 ίππων διαθέτει ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας που ενεργοποιείται στα 381 χ.α.ώ., ενώ με τη χρήση ενός δεύτερου ειδικού κλειδιού μπορεί να μεταβληθεί η λειτουργία του περιοριστή και αυτός να επεμβαίνει πλέον στα 420 χ.α.ώ., ταχύτητα κατά 5 χ.α.ώ. μεγαλύτερη από την τελική της Veyron Super Sport World Record Edition (WRE).
   Σύμφωνα, όμως, με τον οδηγό δοκιμών της Bugatti κ. Andy Wallace, μία “ελεύθερη” Chiron χωρίς περιοριστή ταχύτητας μπορεί με τη σημερινή τεχνολογία ελαστικών να ξεπεράσει τα 450 χ.α.ώ. Ο ίδιος δήλωσε ότι τελική ταχύτητα της Chiron που θα καταγραφεί σε επίσημες δοκιμές του μοντέλου σε ένα περίπου χρόνο, θα εξαρτηθεί από τα ελαστικά που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν οι μηχανικοί της Michelin μέχρι τότε. Η προσωπική εκτίμηση του οδηγού δοκιμών της Bugatti είναι ότι η Chiron μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα των 450+ χ.α.ώ. που ορίζει η Michelin ως μέγιστο όριο αντοχής για τα σημερινά της λάστιχα υψηλών επιδόσεων.
   Όπως και με την Veyron, οι δοκιμές τελικής ταχύτητας της Chiron έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην ιδιόκτητη πίστα Ehra-Lessien των 21 χλμ. του ομίλου VW.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου