Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

H VW υποχρεούται να επενδύσει 2 δις δολάρια στις ΗΠΑ σε υποδομές ηλεκτρικής μετακίνησης



   Στο πλαίσιο καταβολής αποζημίωσης προς το κράτος των ΗΠΑ και του σχετικού συμβιβασμού που συμφωνήθηκε με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας για την παραπλάνηση που δημιούργησε ηθελημένα της η Volkswagen σχετικά με τις εκπομπές των diesel μοντέλων της, η γερμανική εταιρεία οφείλει στο άμεσο μέλλον να καταβάλει το ποσό των 2 δις δολαρίων σε προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης. Στην Καλιφόρνια μόνο θα επενδυθούν 800 εκατ. δολάρια σε υποδομές ηλεκτροκίνησης και τα υπόλοιπα 1,2 δις στην υπόλοιπη επικράτεια των ΗΠΑ. Η Volkswagen υποχρεούται να δημιουργήσει τις αντίστοιχες του ποσού των 2 δις δολαρίων υποδομές ηλεκτροκίνησης μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Τους επόμενους 30 μήνες από σήμερα, στην Καλιφόρνια μόνο θα επενδυθούν 200 εκατ. δολάρια και αντίστοιχα 300 εκατ. δολάρια στην υπόλοιπη χώρα.
   Η Volkswagen προτίθεται από πλευράς της να επενδύσει 120 εκατ. δολάρια σε περισσότερους από 400 αυτοκινητόδρομους και κοινοτικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2019, κυρίως σε περιοχές με υψηλά επίπεδα κυκλοφορίας οχημάτων, όπου ανταγωνίστριες εταιρείες της σχεδιάζουν να δημιουργήσουν εμπορικούς σταθμούς.
   Προκειμένου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να μην επωφεληθεί εμπορικά εις βάρος των ανταγωνιστών της από την συγκεκριμένη υποχρέωσή της, η οποία έχει την μορφή αποζημίωσης – συμμόρφωσης, οι Αρχές της Καλιφόρνια έθεσαν με σχετικό νόμο πιο αυστηρούς όρους στην εφαρμογή της συγκεκριμένης επένδυσης. Έτσι η Volkswagen υποχρεούται να περιλάβει στο επενδυτικό της πρόγραμμα για τη προώθηση της χρήσης καθαρών οχημάτων και περιοχές της Πολιτείας με μειωμένη κυκλοφορία οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα το 35% των συνολικά 800 εκατ. δολαρίων που θα επενδυθούν στην Καλιφόρνια θα αφορά περιοχές μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ όλα τα σχετικά σχέδια της Volkswagen θα ελέγχονται από τις αρμόδιες Αρχές της Καλιφόρνια σε δημόσιες ακροάσεις.


Πηγή: insideevs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου