Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Λογισμικό της Bosch φαίνεται υπεύθυνο για τις παραπλανητικές εκπομπές των μοντέλων της Fiat και VW





   Πανεπιστημιακή έρευνα φαίνεται να εμπλέκει την Bosch στο σκάνδαλο με τις εκπομπές των diesel κινητήρων του Volkswagen Group. Σύμφωνα με αυτή, ο κ. Robert Bosch είναι ο δημιουργός του λειτουργικού προγράμματος που αναλάμβανε να μειώνει τα επίπεδα εκπομπών των κινητήρων κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το οποίο βρέθηκε εγκατεστημένο σε diesel μοντέλα του γερμανικού ομίλου. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν μέλη των πανεπιστημίων University of California στις ΗΠΑ και Ruhr-Universitat Bochum στη Γερμανία, τεχνικά έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο κώδικας της Bosch χρησιμοποιήθηκε και από μία “συσκευή εξαπάτησης” εγκατεστημένη σε μοντέλο του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.
   Οι συγγραφείς της έρευνας “How They Did It: An Analysis of Emission Defeat Devices in Modern Automobiles” κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματά τους αναλύοντας τεχνικά έγγραφα που έφεραν την υπογραφή της Bosch. Αυτά ήταν αναρτημένα σε ειδική ιστοσελίδα της VW για συνεργεία, καθώς και σε ιστοσελίδες για ιδιώτες που ήθελαν να αλλάξουν το λογισμικό του κινητήρα του αυτοκινήτου τους. Οι συγγραφείς σημειώνουν στην έρευνά τους, ότι τα συγκεκριμένα τεχνικά έγγραφα δεν δόθηκαν ή δεν πιστοποιήθηκαν από την Bosch, ενώ οι εμπλεκόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες τελικά αποφάσισαν οι ίδιες το πώς θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταβολής των εκπομπών στα μοντέλα τους.
   Από πλευράς της η Bosch ανακοίνωσε ότι αρνείται να σχολιάσει τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, αναφερόμενη στην “ευαίσθητη νομική φύση αυτών” και δηλώνοντας ότι “δεν θα σχολιάσει περαιτέρω θέματα τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις Αρχές και τα δικαστήρια”.

Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου