Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Το νέο R8 Spyder V10 Plus είναι το γρηγορότερο ανοικτό μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ η Audi (+video)


   Η δεύτερη γενιά τoυ Audi R8 Spyder είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν ένα περίπου χρόνο στο New York Auto Show, και πλέον ήρθε η ώρα η γερμανική εταιρεία να παρουσιάσει και την Plus έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου της. Όπως και στην αντίστοιχη Plus έκδοση του κλειστού R8, o ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων έχει αναβαθμιστεί αποδίδοντας 610 ίππους και 560 Nm ροπής, με αποτέλεσμα κάθε παραγόμενος ίππος να καλείται να κινήσει 2,78 κιλά από το συνολικό βάρος του αμαξώματος. Έτσι, το νέο R8 Spyder V10 Plus επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 3,3 δευτ., δηλαδή τρία δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερα από το  R8 Spyder V10, ενώ και η τελική του ταχύτητα των 328 χ.α.ώ. είναι κατά 10 χ.α.ώ. υψηλότερη από το τελευταίο. Στην έκδοση Plus το R8 Spyder V10 είναι κατά 25 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με την απλή έκδοση.
   Εξωτερικά, εκτός από το ειδικό για την έκδοση micrommata πράσινο χρώμα αμαξώματος, το νέο R8 Spyder V10 Plus διαθέτει ανθρακί μάσκα και μαύρες απολήξεις εξατμίσεων. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται κεραμικά δισκόφρενα, καθίσματα τύπου μπάκετ, καθώς και σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό, επικρατούν οι Nappa μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με πράσινες ραφές σε συγκεκριμένα τμήματα, ενώ το 12,3 ιντσών ψηφιακό ταμπλό οργάνων είναι στάνταρ.
   Η τιμή του R8 Spyder V10 Plus στην Γερμανία ξεκινά από τα 207.500 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν προς το τέλος του φετινού καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής, τα R8 και R8 Spyder διατίθενται μόνο με τον υπάρχοντα V10 κινητήρα. Φήμες θέλουν η Audi να εξοπλίζει σύντομα την κουπέ και την ανοικτή έκδοση του R8 και με έναν biturbo V6 κινητήρα 2,9 λίτρων, σε εκδόσεις με μικρότερη τιμή αγοράς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου