Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

O Elon Musk αποχωρεί από όλες τις προεδρικές επιτροπές του Donald Trump





   Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την Συμφωνία του Παρισιού για την προστασία του περιβάλλοντος, ο Elon Musk αποσύρθηκε και από τις τρεις προεδρικές επιτροπές στις οποίες ήταν μέλος. Πρόκειται για την επιτροπή υποδομών, την επιτροπή στρατηγικής και πολιτικής του Προέδρου και την επιτροπή δημιουργίας θέσεων εργασίας. Σε ανακοίνωσή του ο Elon Musk δήλωσε ότι “Αποχωρώ από τα προεδρικά συμβούλια. Η κλιματικά αλλαγή είναι πραγματική. Η αποχώρηση από η Συνθήκη του Παρισιού δεν ωφελεί ούτε την Αμερική, αλλά ούτε τον υπόλοιπο κόσμο.”. Μετά την ανακοίνωση του Donald Trump της αποχώρησης από την Συνθήκη του Παρισιού, οι Κυβερνήτες τριών Πολιτειών των ΗΠΑ, της Καλιφόρνιας, της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης, αποφάσισαν από κοινού να δημιουργήσουν μία συμμαχία προς επίτευξη στόχων για την προστασία του περιβάλλοντος.
   Η Συμφωνία του Παρισιού επικυρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν 195 χώρες δεσμεύτηκαν να λάβουν μέτρα για την ανάσχεση του φαινόμενου της αλλαγής του παγκόσμιου κλίματος. Η απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία αυτή, καθιστά τη συγκεκριμένη χώρα την τρίτη στο κόσμο ανάμεσα στη Συρία και τη Νικαράγουα οι οποίες δεν συμμετέχουν στη Συμφωνία του Παρισιού. Μάλιστα, η Συρία και η Νικαράγουα είχαν αρνηθεί να υπογράψουν το κείμενο της Συμφωνίας του Παρισιού, γιατί θεωρούσαν ότι τα μέτρα που προβλεπόντουσαν δεν ήταν αρκετά “σκληρά”.
   Ο Elon Musk είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, μεταξύ άλλων καινοτόμων εταιρειών, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικά πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων.

Πηγή: carscoops.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου