Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ιδιοκτήτες οικονομικών μοντέλων πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με ιδιοκτήτες premium μοντέλων



   Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα του Auto Express στην Μ. Βρετανία, οι ιδιοκτήτες οικονομικών μοντέλων φαίνεται να είναι πιο ικανοποιημένοι από τα αυτοκίνητά τους σε σχέση με τους ιδιοκτήτες περισσότερο premium μοντέλων. Στην έρευνα αυτή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 70.000 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων, την πρώτη θέση κατέλαβε το Skoda Superb, οι ιδιοκτήτες των οποίων φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από την επιλογή τους σε ποσοστό 93,4%. Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης έρευνας βρίσκεται ένα ακόμα μοντέλο της Skoda, το crossover Yeti, με τους βρετανούς ιδιοκτήτες να δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτό κατά 93,3%. Το μόνο premium μοντέλο που βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα είναι το Lexus RX στην τρίτη θέση με 93,1% ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες του, ενώ το Toyota RAV4 και το Kia Ceed “έπιασαν” 93,1% και 93% αντίστοιχα.
   Και ενώ τα δύο αυτά μοντέλα της Skoda φαίνεται να ικανοποιούν περισσότερο τους ιδιοκτήτες τους στην Μ. Βρετανία, μοντέλα αδελφών εταιρειών του ομίλου της VW φαίνεται να βρίσκονται μέσα στις τελευταίες πέντε θέσεις της έρευνας, η οποία αφορά συνολικά 75 μοντέλα. Έτσι, στις τελευταίες θέσεις βρέθηκε το VW Up!, το Audi A1, το Citroen C4 Cactus, το Ford Mondeo και τελευταίο το Citroen C1.
   Σύμφωνα με τη φετινή 16η ετήσια έρευνα του Auto Express, οι βρετανοί ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από το αυτοκίνητό τους κατά μέσο όρο κατά 89,5%. Στις παραμέτρους της έρευνας συμπεριλήφθηκαν η ικανοποίηση των ιδιοκτητών ως προς την αξιοπιστία, το κόστος συντήρησης, την άνεση και την οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων τους. Οι περισσότεροι φαίνεται να δήλωσαν ότι επιθυμούσαν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερα συστήματα πλοήγησης.

   Παρόλο που το Skoda Superb φαίνεται να ικανοποιεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες του από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα, δεν έλειψαν παράπονα από το ένα πέμπτο αυτών, σχετικά με τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, ιδίως με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου