Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

H Amazon σχεδιάζει την πώληση αυτοκινήτων μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος



   Η Amazon προετοιμάζει μία “ψηφιακή επίθεση” στον τομέα της λιανικής πώλησης αυτοκινήτων, αρχής γενομένης από την Ευρώπη. Ως υπεύθυνος του νέου αυτού εγχειρήματος για την Amazon έχει οριστεί ο κ. Christoph Moeller, ο οποίος ήταν συνεργάτης της συμβουλευτικής εταιρείας Oliver Wyman στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο. Το μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα επενδύει μεγάλα κεφάλαια για το στήσιμο του νέου αυτού τομέα πωλήσεων, ο οποίος θα διοικείται από το Λουξεμβούργο και θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται αρχικά στην αγορά της Μ. Βρετανίας.
   Υπεύθυνος της Fiat Chrysler Automobiles δήλωσε πως γνωρίζει ότι η Amazon σχεδιάζει κάτι στον τομέα πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ, όπως η Hyundai και η Opel, η Fiat έχει ήδη πουλήσει αυτοκίνητά της μέσω της συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας. Υπεύθυνος άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε επίσης ότι έχει γίνει γνωστό το γεγονός ότι η Amazon θα μπορεί να προσφέρει και τη δυνατότητα διεξαγωγής test-drive στους ενδιαφερόμενους πελάτες της. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να κάνουν test-drive σε μοντέλα της Mercedes μέσω της Amazon.
   Εκπρόσωπος της Amazon αρνήθηκε πρόσφατα να σχολιάσει τα ευρωπαϊκά πλάνα της εταιρείας, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το διαδικτυακό αυτό κατάστημα θα πουλάει νέα ή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Πέρσι, η Amazon είχε ανακοινώσει την πώληση τριών μοντέλων της Fiat στην ιταλική της ιστοσελίδα, συμπεριλαμβανομένων του 500 και του Panda. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επεκτάθηκε μέχρι τον Μάρτιο και τώρα περιλαμβάνει και προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης. Στις ΗΠΑ η Amazon περιορίζεται μέχρι σήμερα στην πώληση ανταλλακτικών, ενώ έχει δημιουργήσει ειδική σελίδα στο αμερικανικό site της, όπου παρουσιάζονται πληροφορίες και λεπτομέρειες νέων μοντέλων αυτοκινήτων, καθώς και εντυπώσεις από ήδη ιδιοκτήτες τους.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου