Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Παραδόθηκε η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου



   Την περασμένη Πέμπτη 1 Ιουνίου παραδόθηκε το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού μήκους 6,5 χλμ. που συνδέεται με τη γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” που συνδέει το Ρίο με το Αντίρριο. Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο λειτουργεί ο πρώτος σταθμός διοδίων στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Αγγελόκαστρου, με κόστος διέλευσης για τα Ι.Χ. στα 3,5 ευρώ.
   Με την παράδοση του νέου αυτού του τμήματος, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χλμ., ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας & ΛΕΑ σε όλο του το μήκος αυτού. Επιπλέον, η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα περίπου 50 λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού. Υπενθυμίζουμε πως σε κυκλοφορία βρίσκεται επίσης και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.
   Πλέον, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των τμημάτων της Ιόνιας Οδού που ήδη λειτουργούν, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της παλιάς Εθνικής Οδού. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου , η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.


Πηγή: gocar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου