Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Λεωφορεία χωρίς οδηγό θα ξεκινήσουν προγραμματισμένα δρομολόγια στο Ελσίνκι (+video)



   Η πόλη του Ελσίνκι στη Φιλανδία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τοποθετήσει λεωφορεία με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε τακτικά προγραμματισμένα δρομολόγια. Οι υπεύθυνοι της πόλης ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την ονομασία RoboBusLine θα ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το ερχόμενο φθινόπωρο.
   Στα πλαίσια δοκιμής της λειτουργίας του νέου αυτού προγράμματος, αρχικά εκτελέστηκαν δοκιμαστικά δρομολόγια από δύο μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία EasyMile EZ10, τα οποία μετέφεραν επιβάτες σε μία ευθεία διαδρομή μήκους 400 μ. στη παραθαλάσσια περιοχή Hernesaari του Ελσίνκι. Τα δύο αυτά αυτόνομης τεχνολογίας λεωφορεία ανέπτυσσαν ταχύτητα έως 11 χ.α.ώ., ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής που εκτελούσαν υπήρχε ένας χειριστής μέσα σε αυτά για λόγους ασφάλειας. Οι δοκιμές στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις πόλεις Espoo και Tampere της Φιλανδίας, ενώ θα ξαναγίνουν δοκιμές στο Ελσίνκι, όπου τα λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν επιβατικό κοινό μεταξύ του ζωολογικού κήπου της πόλης και του νησιού Mustikkamaa.
   Το ενδιαφέρον είναι, ότι οι υπεύθυνοι της πόλης δεν βλέπουν τα αυτόνομα λεωφορεία ως αντικαταστάτες των ήδη υπαρχόντων συμβατικών λεωφορείων της δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης, αλλά ως μέσα που θα μεταφέρουν τους επιβάτες από ήδη υπάρχουσες στάσεις, στα σπίτια τους. Αυτό αναμένεται να μειώσει σε σημαντικό βαθμό την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στη πόλη.


Πηγή: carscoops.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου