Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους φοβούνται οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Σύνοδο του Παρισιού



    Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων στη Γερμανία θεωρούν ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει τα σημερινά περιβαλλοντικά στάνταρ τα οποία έχει θεσπίσει, προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για τη προστασία του περιβάλλοντος.
   Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόσυρση της χώρας του από τη συγκεκριμένη Συμφωνία, την οποία είχαν υπογράψει χώρες από όλο το κόσμο με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του έντονες αντιδράσεις από ηγέτες κρατών, καθώς και από στελέχη μεγάλων εταιρειών.
    Ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών VDA, κ. Matthias Wissmann, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή, ότι η λυπηρή ανακοίνωση των ΗΠΑ καθιστά αναπότρεπτο το γεγονός ότι η Ευρώπη θα πρέπει να οδηγηθεί σε μία πιο αποδοτική και οικονομικά εφικτή κλιματική πολιτική, προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.
   O Σύνδεσμος VDA, μέλη του οποίου είναι οι BMW, Volkswagen και Mercedes-Benz, ανακοίνωσε ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και γενικότερα το ενεργειακό κόστος στη Γερμανία ήταν ήδη υψηλότερο από το αντίστοιχο στις ΗΠΑ, βάζοντας τις Γερμανικές εταιρείες σε μειονεκτική θέση.
   Οι προειδοποιήσεις αυτές ήρθαν σε συνέχεια των δηλώσεων της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel, μίας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές του παγκόσμιου κινήματος για τη μείωση των εκπομπών που επιταχύνουν την κλιματική αλλαγή, ότι δεν υπάρχει γυρισμός από την περιβαλλοντική συμφωνία του 2015.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου