Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Δύο μοντέλα της Saab επανέρχονται με το σήμα της NEVS και είναι ηλεκτρικά



    Δύο από τα τελευταία μοντέλα της Saab, τα 9-3 και 9-3X, βγήκαν ξανά στο προσκήνιο ως πρωτότυπα με την ίδια ονομασία και σε πλήρως ηλεκτρική μορφή, αυτή τη φορά όμως κάτω από το σήμα της National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Σε συνεργασία με την κινεζική Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area (THT), η NEVS χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της SAAB που είχε εξαγοράσει από το 2012, προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά της ηλεκτρικά 9-3 και 9-3Χ. Και ο λόγος που αυτά δεν φέρουν το σήμα της Saab, είναι ότι η NEVS δεν διαθέτει τα κατάλληλα νομικά δικαιώματα για να κάνει κάτι τέτοιο.
   Στον τομέα του σχεδιασμού, η NEVS κατάφερε να κάνει μερικές μικρές αισθητικές επεμβάσεις στα αμαξώματα των δύο αυτών μοντέλων, κυρίως στο σχεδιασμό των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, καθώς και στην μπροστινή μάσκα. Βέβαια, οι καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί με κάμερες, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν είναι πρωτότυπα, και στην τελική μορφή παραγωγής τους τη θέση τους αναμένεται να πάρουν οι “παραδοσιακοί” καθρέπτες.
   Η NEVS χαρακτηρίζει το 9-3X ως SUV, αλλά δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το τελευταίο crossover 9-3X που είχε παρουσιάσει η Saab, το οποίο έχει υποστεί τις ίδιες ανανεώσεις που έχουν γίνει και στο sedan μοντέλο 9-3. Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει 150.000 παραγγελίες από διάφορες εταιρείες στην Κίνα για το 9-3, στο οποίο θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τον “σουηδικό χαρακτήρα” του.

   Αν και δεν έχουν δημοσιευθεί πολλές τεχνικές πληροφορίες για τα δύο αυτά ηλεκτρικά μοντέλα, παρόλα αυτά και τα δύο διαθέτουν αυτονομία 300 χλμ. Η NEVS αναμένεται να λανσάρει το 9-3 στην Κίνα μέσα στο 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου