Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

H Porsche έχει σταματήσει την εξέλιξη μιας υβριδικής 911 από το 2016




   Τις φήμες που θέλουν τα τελευταία χρόνια την Porsche να εξελίσσει μία Plug-in υβριδική έκδοση της 911, έρχεται να διαψεύσει πρόσφατη δήλωση στελέχους της εταιρείας. Ο διευθυντής εξέλιξης των μοντέλων 718 και 911 της Porsche, κ. August Achleitner, ανακοίνωσε ότι η εξέλιξη μιας υβριδικής 911 έχει σταματήσει από το 2016, σε συνέντευξη που ο ίδιος παραχώρησε στο Car&Driver, κατά τη διάρκεια επετειακής εκδήλωσης για την παραγωγή της εκατομμυριοστής 911.
   Ο κ. Achleitner αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το υβριδικό μοντέλο προοριζόταν αρχικά να αποτελέσει μέρος της επερχόμενης 992 γενιάς, κάτι που θα το καθιστούσε ιδιαίτερα οικονομικό σε κατανάλωση στις νέες δοκιμές NEDC (New European Driving Circle), χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παύθηκε γιατί “τα μειονεκτήματα υπερτερούσαν των πλεονεκτημάτων”. Αυτό αποδόθηκε κυρίως στο επιπλέον βάρος που προστέθηκε από τον εξοπλισμό του υβριδικού συστήματος, και το οποίο είχε αρνητικές επιπτώσεις στις επιδόσεις και τον χειρισμό του μοντέλου. Επιπλέον, μία υβριδική έκδοση της 911 θα είχε αρκετά μεγαλύτερο κόστος παραγωγής σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου, κάτι που θα είχε άμεσο αντίκτυπο στο περιθώριο κέρδους για την Porsche, για κάθε 911 Hybrid που θα πουλούσε.
   Επίσης, υπήρχαν αρκετοί ενδοιασμοί για την εμπορική επιτυχία μιας υβριδικής 911, μιας και η οικογένεια του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ήδη αρκετά μεγάλη, την ίδια στιγμή που αυτοί που αγοράζουν ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις συμβατικές εκδόσεις μόνο με βενζινοκινητήρες.
   Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να παρουσιαστεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, μία υβριδική 911, πηγαίνει ακόμα πιο μακριά το ενδεχόμενο παρουσίασης μίας πλήρους ηλεκτρικής 911. Όμως, η Porsche σχεδιάζει να λανσάρει το πλήρως ηλεκτρικό Mission E το 2019-2020, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις άλλων μοντέλων της, όπως για παράδειγμα της Cayenne και της Panamera.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου