Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η μεγαλύτερη δημοπρασία μοντέλων της Ferrari θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Μαρανέλλο




   Φέτος, στις 8–10 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνει η μεγαλύτερη δημοπρασία μοντέλων της Ferrari στην έδρα της εταιρείας στο Μαρανέλλο της Ιταλίας. Η συγκεκριμένη δημοπρασία αποτελεί μέρος διάφορων εκδηλώσεων που έχει οργανώσει για φέτος η Ferrari, στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων λειτουργίας της. Την διεξαγωγή αυτής έχει αναλάβει ο οίκος RM Sothebys, ο οποίος διατηρεί αρκετά ρεκόρ ως προς τις δημοπρασίες μοντέλων της γνωστής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία και θα προσπαθήσει φέτος να σπάσει.
   Ο συγκεκριμένος οίκος δημοπρασιών έχει πουλήσει τα περισσότερα αυτοκίνητα της Ferrari σε σχέση με τους υπόλοιπους οίκους. Συγκεκριμένα, το 40% των αυτοκινήτων που έχει δημοπρατήσει ο οίκος RM Sothebys ανήκουν στη Ferrari, με τη συνολική αξία αυτών να ξεπερνά τα 660 εκατ. δολάρια. Σχεδόν τα μισά από τα αυτοκίνητα αυτά πωλήθηκαν για περισσότερο από 10 εκατ. δολάρια.
   Ο οίκος RM Sothebys έχει δημοπρατήσει τέσσερα από τα δέκα πιο ακριβά αυτοκίνητα της Ferrari παγκοσμίως, όπως μία 1956 290 ΜΜ με προηγούμενο ιδιοκτήτη της τον Juan Manuel Fangio, που πουλήθηκε προς 28,05 εκατ. δολάρια σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη λίγα χρόνια πριν. Επίσης, μία 1967 Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider πουλήθηκε το 2013 στο Monterey προς 27,5 εκατ. δολάρια, ενώ στην ίδια εκδήλωση ένα χρόνο μετά πουλήθηκε μία από τις τρεις υπάρχουσες 1964 Ferrari 275 GTB/C Speciale προς 26,4 εκατ. δολάρια.

Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου