Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

H Peugeot "παγώνει" προσωρινά την εξέλιξη νέων κορυφαίων σε επιδόσεις μοντέλων της



   Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, κ. Jean-Philippe Imparato, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Autocar, ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον κάποια νέα “καυτή” σε επιδόσεις έκδοση οποιουδήποτε μοντέλου της. Έτσι το λανσάρισμα του 308 hybrid R έχει αναβληθεί επ’ αόριστο, ενώ δεν θα υπάρξει νέα γενιά του RCZ κουπέ, αλλά ούτε κάποιος αντικαταστάτης αυτού. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η Peugeot έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την ανάπτυξη της παγκόσμιας παρουσίας της. Σύμφωνα με τον κ. Imparato, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής της στα 2 εκατ. αυτοκίνητα ανά έτος, ενώ ένας από τους πρωταρχικούς της στόχους είναι το 50% των αυτοκινήτων που κατασκευάζει να πωλούνται σε αγορές εκτός της Ευρώπης.
   Όταν επιτευχθούν οι στόχοι της εταιρείας σχετικά με την παγκοσμιοποίησή της, o κ. Imparato δήλωσε ότι το τμήμα Peugeot Sport θα επικεντρωθεί στον σχεδιασμό περισσότερο σπορ μοντέλων από ότι το RCZ, τα οποία θα είναι ανταγωνιστικά των Porsche, ενώ οι επιδόσεις τους θα τα καθιστούν ακόμα και υποψήφια για τον ταχύτερο γύρο στο Nürburgring στην κατηγορία τους.
   Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot ισχυρίζεται ότι προκειμένου να επιτύχει η παγκόσμια επέκταση της εταιρείας, θα πρέπει αυτή να επιστρέψει στην αγορά της Αφρικής. Μάλιστα, με το λανσάρισμα ενός pick-up μοντέλου ενός τόνου, η Peugeot θα μπορέσει να καταφέρει μία μεγάλη εμπορική επιτυχία στη συγκεκριμένη αγορά. Το pick-up αυτό μοντέλο, θα μπορεί να εξελιχθεί σε συνεργασία, είτε με εταιρείες του ομίλου PSA, είτε με άλλες εταιρείες με τις οποίες ήδη συνεργάζεται o όμιλος. Στα πλάνα διεύρυνσης της παγκόσμιας παρουσίας της, η Peugeot σχεδιάζει την είσοδό της στην Β. Αμερική, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου