Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που μεταφέρει αυτοκίνητά της από την Κίνα στην Ευρώπη με τρένο




   Η Volvo σταδιακά μεταφέρει την παραγωγή του μεσαίου της sedan S90 στην Κίνα, και πολύ σύντομα κανένα αυτοκίνητο του συγκεκριμένου μοντέλου δεν θα παράγεται στην Σουηδία, ούτε καν αυτά που προορίζονται για την εγχώρια αγορά της. Ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά S90 αυτοκινήτων από το εργοστάσιο στην Daqing της Κίνας όπου κατασκευάζονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, και μάλιστα μέσω σιδηρόδρομου. Η Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που επέλεξε να μεταφέρει αυτοκίνητα από την Κίνα στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τρένα, τη στιγμή που όλες οι μεταφορές αυτοκινήτων των υπόλοιπων εταιρειών γίνονται δια θαλάσσης.
   Η απόφαση αυτή της Volvo έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα και οφέλη για την ίδια. Με τη χρήση τρένων μειώνεται ο χρόνος μεταφοράς των αυτοκινήτων κατά τα 2/3 του χρόνου που απαιτείται χρησιμοποιώντας καράβια, το οποίο συνεπάγεται και μικρότερη περίοδος αναμονής για τους πελάτες της εταιρείας. Επίσης, για την συγκεκριμένη απόσταση που διανύουν τα καράβια, ο σιδηρόδρομος μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 1/3, ενώ λαμβάνοντας υπόψιν ότι η διαδρομή των τρένων είναι αρκετά πιο σύντομη, οι συνολικές εκπομπές είναι ακόμα λιγότερες. Τέλος είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι η χρήση τρένων είναι και πιο συμφέρουσα οικονομικά, μειώνοντας αυτόματα το κόστος για την εταιρεία.
   Τα τρένα που χρησιμοποιεί η Volvo για τον συγκεκριμένο σκοπό μπορούν να μεταφέρουν περίπου 225 αυτοκίνητα από το Daqing στο Zeebrugge (λιμάνι κοντά στο Bruges του Βελγίου), σε ειδικά κοντέινερ που φιλοξενούν τρία αυτοκίνητα το κάθε ένα. Αρχικά τα τρένα αυτά θα εκτελούν δρομολόγια μία φορά την εβδομάδα, με τον αριθμό των δρομολογίων αυτών να αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, με την αντίστοιχη αύξηση στον αριθμό αυτοκινήτων που θα μεταφέρονται.

Πηγή: carscoops.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου