Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Η Honda αναγκάστηκε να κλείσει εργοστάσιό της για μία ημέρα λόγω του ιού WannaCry





   Η Honda Motor Co. ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να προβεί σε παύση της λειτουργίας του εργοστασίου της  Sayama την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, όταν ανακαλύφθηκε ο ιός WannaCry στο ηλεκτρονικό δίκτυο του εργοστασίου. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο με ημερήσια παραγωγή 1.000 περίπου αυτοκινήτων, βρίσκεται βορειοδυτικά του Τόκυο και σε αυτό παράγονται μοντέλα της Honda, όπως η sedan έκδοση του Accord και οι εκδόσεις Minivan και Step Wagon του Odyssey.
   Η Honda στη συνέχεια ανακάλυψε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει επηρεάσει δίκτυά της, τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Κίνα, καθώς και σε άλλες περιοχές του κόσμου, χωρίς ωστόσο να επηρεαστεί η λειτουργία των υπόλοιπων εργοστασίων της. Αυτό συνέβη, παρόλο που η εταιρεία στα μέσα του περασμένου Μαΐου είχε προβεί σε λήψη κατάλληλων μέτρων για τη διασφάλιση των ηλεκτρονικών της συστημάτων, μετά το μεγάλο παγκόσμιο κτύπημα του ιού σε εργοστάσια, νοσοκομεία και καταστήματα, που είχε επηρεάσει πάνω από 200.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε περισσότερες από 150 χώρες.
   Οι ανταγωνίστριες αυτοκινητοβιομηχανίες Renault SA και Nissan Motor Co., επηρεάστηκαν και αυτές τον περασμένο μήνα από τον ιό WannaCry αναγκαζόμενες να σταματήσουν την παραγωγή των εργοστασίων τους στην Ιαπωνία, στη Μ. Βρετανία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία και στην Ινδία.

Πηγή: autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου