Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Νέο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για παιδιά στη χώρα μας υπό την αιγίδα του περιοδικού Drive



   Το ελληνικό περιοδικό DRIVE κυκλοφόρησε μία ειδική έκδοση με την ονομασία “DRIVE Safe”, η οποία αποτελεί μέρος μιας γενικότερης σειράς δράσεων που έχουν ως στόχο τους την ενημέρωση στη χώρα μας σχετικά με την οδική ασφάλεια. Στις δράσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου, αμιγώς εθελοντικούς χαρακτήρα, ενώ θα εκδοθεί και ένα παιδικό βιβλίο αφιερωμένο στην οδική ασφάλεια. Επίσης, θα λανσαριστεί και ένα σχετικό ψηφιακό παιχνίδι.
   Στην ειδική έκδοση “DRIVE Safe” γίνεται αναφορά στην οδική ασφάλεια ως απόρροια της γενικότερης παιδείας και αγωγής που διαθέτει κάποιος, κάτι που εμπεδώνεται κυρίως στην παιδική ηλικία με τα σωστά ερεθίσματα. Το περιοδικό Drive ανακοίνωσε μία εθελοντική πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, με την ονομασία “Κυκλοφορώ Υπεύθυνα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, σχεδιασμένο με τη βοήθεια της έμπειρης παιδαγωγού κας Σγουρής Γεωργιάδου.
   Ανακοινώθηκε, επίσης, η συγγραφή ενός παιδικού βιβλίου αφιερωμένου στην οδική ασφάλεια. Οι ήρωες που θα αναφέρονται σε αυτό θα βοηθήσουν μέσα από τις περιπέτειές τους τα παιδιά να κατανοήσουν την οδική ασφάλεια. Οι ήρωες του παιδικού αυτού βιβλίου θα γίνουν στη συνέχεια πρωταγωνιστές ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού για smartphones και tablets, ώστε τα παιδιά να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.


Πηγή: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου